Geld binnenhalen door lege cartridges in te leveren

Publicatie: 15 dec 2023 | Update: 21 dec 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De meeste mensen gooien hun lege cartridge weg, maar dat hoeft niet meer. De inktcartridges zijn recyclebaar en kunnen tot drie keer hergebruikt worden. Dit scheelt veel grondstoffen en CO2-uitstoot die anders vrij zou komen bij het produceren van een nieuwe cartridge. Ook is dit milieuvriendelijk, want de lege cartridges die anders op de afvalstapel zouden belanden, worden nu hergebruikt.

Welke cartridges kan ik inleveren?
Helaas is het nog niet mogelijk om alle merken cartridges in te leveren en te recyclen. Je kunt op dit moment alleen jouw Canon en HP inktcartridges bij RecycleClub inleveren. Toners vallen hier dus niet onder. Je kunt je inktcartridges gratis naar ons opsturen en wij beoordelen ze op kwaliteit en maken je beloning binnen zeven werkdagen naar je over. Je kunt het geld ook doneren aan sociale projecten, zo draag je bij aan mens, dier, milieu en maatschappij.

Alleen al in Europa vervliegen jaarlijks 212 miljoen lege cartridges op de afvalberg. Dit is zonde, want een lege cartridge kan wel 2 à 3 keer worden hergebruikt! Kortom gaat het om circulaire cartridges. RecycleClub spaart lege inkjet cartridges op en gebruikt de beloning voor de lege cartridges voor goede doelen of op jouw eigen rekening, jij bepaalt!

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!