Geld verdienen met je oude telefoon kan vanaf nu via KPN

Publicatie: 23 sep 2022 | Update: 23 sep 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

KPN gaat klanten betalen wanneer ze hun oude telefoon inleveren. Via de KPN-website kan je een waardebepaling aanvragen en telefoons worden refurbished aangeboden, of onderdelen worden gerecycled. KPN werkt hiervoor samen met het bedrijf Recommerce.

Oude telefoon bij KPN

Klanten van KPN die nog een oude telefoon hebben liggen, kunnen voortaan via de website van de provider controleren hoeveel hun toestel nog kan opleveren. Eerder kon dat al via de winkel, maar nu kan je een telefoon volledig online inruilen en je krijgt een bedrag op je rekening gestort, afhankelijk van de resterende waarde.

Via de KPN-website verwijst de telecomaanbieder je door naar partner Recommerce. Je vult het model in en daarna krijg je vragen over de staat van je telefoon. Uiteindelijk krijg je ook een berekening zien van het bedrag dat Recommerce je betaalt. Je kan dan beslissen om je smartphone vervolgens op te sturen en daarna gebeurt de definitieve waardebepaling. Als je akkoord bent krijg je dat bedrag teruggestort, en anders krijg jij je telefoon terug.

Refurbished steeds populairder

Je oude telefoon wordt door Recommerce als refurbished verkocht, dat wil zeggen dat medewerkers waar nodig onderdelen vervangen zodat de telefoon opnieuw kan worden aangeboden. Wereldwijd zit de verkoop van refurbished smartphones sinds vorig jaar in de lift, dat blijkt uit een onderzoek. Recent legden we je uit waar je op moet letten als je een refurbished telefoon overweegt. Als je oude telefoon niet meer geschikt is voor verkoop, dan gaat Recommerce de onderdelen recyclen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!