GP Groot Circulair Slopen neemt vierde circulair sloopcertificaat in ontvangst

Publicatie: 25 mrt 2024 | Update: 8 mei 2024

Contact opnemen

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met GP Groot circulair slopen Dick Sijm, projectleider d.sijm@gpgroot.nl 06 - 52 82 81 54

ALKMAAR – GP Groot circulair slopen heeft onlangs het vierde, circulair sloopcertificaat in ontvangst genomen. Het certificaat, uitgegeven door certificeringsinstantie Normec Certification & Stichting Veilig en Milieukundig Slopen, werd uitgereikt vanwege de sloopwerkzaamheden voor project de Paulusschool in Hilversum. GP Groot circulair slopen, onderdeel van GP Groot infrarealisatie, is hiermee koploper in Nederland met vier certificaten voor circulair slopen.

Bij circulair slopen worden er zoveel mogelijk bestaande materialen bewaard voor direct hergebruik of ze worden opgewerkt tot nieuwe, bruikbare grondstoffen en producten. Er wordt steeds vaker gevraagd of sloopwerk op een circulaire manier kan worden uitgevoerd, vertelt Dick Sijm, projectleider bij GP Groot circulair slopen: “Opdrachtgevers zoals gemeenten willen steeds vaker duurzaam te werk gaan bij bouwprojecten. En dat begint al bij het ontmantelen van de oude panden. Bij de start van een sloopproject doen we een grote ronde door het pand en inventariseren we wat het hoogst haalbare is per product of materiaal om te hergebruiken. Zo hebben we bij het slopen van de Paulusschool in Hilversum de hardhouten kozijnen eruit gehaald, daar worden nieuwe kozijnen van gemaakt. En ook de ruiten/ ramen worden opgewerkt tot nieuwe ramen van HR+++ glas. Samen met een aantal partners zorgen we ervoor dat het opgewerkte materiaal een mooie volgende bestemming krijgt”, vertelt Sijm.

Voor het sloopproject in Hilversum ontving het bedrijf een circulair sloopcertificaat. Een waardevol bewijs dat verklaart dat de sloopwerkzaamheden volgens de afspraken van circulair slopen zijn uitgevoerd. Het certificaat wordt alleen uitgegeven wanneer aan alle richtlijnen is voldaan: voorafgaand, tijdens en na het sloopwerk. Het herbruikbare afval wordt apart afgevoerd en eenmaal opgewerkt, gebruikt bij projecten waar het nodig is. Dat
is niet alleen duurzamer, maar bespaart ook een aanzienlijke CO2-uitstoot omdat er minder nieuwe materialen hoeven te worden geproduceerd.

Met de uitreiking van het certificaat is GP Groot op dit moment het enige in Nederland met maar liefst vier stuks in bezit. “Het is een mooie erkenning voor onze doelstellingen om circulair te werken. We kijken er naar uit om nog vele projecten op het hoogst haalbare niveau van circulariteit uit te voeren.”

Over GP Groot
GP Groot circulair slopen maakt onderdeel uit van de bedrijfsdivisie GP Groot infrarealisatie. De GP Groot groep bestaat uit vier divisies: advies en engineering, inzameling, recycling en energie. Sinds 1917 groeide het familiebedrijf uit tot een onderneming met meer dan 1300 medewerkers. De activiteiten binnen de GP Groot groep lijken heel divers, maar hebben één streven gemeen: samen werken aan een circulaire, energie neutrale en klimaatbestendige toekomst.

[Foto-onderschrift:] Vlnr: Stijn van Nistelrooij (Normec Certification), Dick Sijm (GP Groot
circulair slopen) en Kees van Dongen (voorzitter SVMS Stichting Veilig en Milieukundig
Slopen).

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!