Hans Vermeulen maakt met zijn 3D-printer van oude melkpakken interieurs

Publicatie: 20 feb 2024 | Update: 13 mrt 2024

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Tien jaar geleden was circulariteit geen onderwerp, toen was het printen. Hans Vermeulen heeft ontdekt hoe je met lege melkpakken nieuwe interieurs kunt maken.

Elk jaar worden er miljoenen melk- en drankpakken verkocht in Nederland, dit wordt ingezameld met PMD-afval. Maar gebeurt hiermee? Grotendeels van het pak bestaat uit karton en daar wordt wc-papier van gemaakt. Een kwart van het karton heeft kunststof en aluminium en dit gebruikt Hans Vermeulen om er unieke wandpanelen van te printen.

Sportschoenen, dure auto’s en sieraden worden in winkels aangeboden. Deze worden ook gemaakt van onder andere oude melkpakken. Op de computer worden exotische ontwerpen gemaakt die door een 3D-printer uitgeprint worden tot panelen. Hiermee worden unieke wanden gemaakt en dit vragen de klanten van Hans Vermeulen.

Omdat de consumenten van het Amsterdamse bedrijf wereldwijd handelen, kunnen de wandpanelen overal met een goede 3D-printer gemaakt worden. Afgekeurde wandpanelen verdwijnen in de shredder die er weer korrels van maakt. Deze korrels kunnen weer in de printer die er weer iets nieuws van maakt.

Naast de lege melkpakken wordt er ook getest met andere type afval. Heel snel kunnen de panelen ook geprint worden met houtafval. Het zaagsel kan gevarieerd met een hars goed gebruikt worden in een 3D-printer.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!