Tien jaar geleden was circulariteit geen onderwerp, toen was het printen. Hans Vermeulen heeft ontdekt hoe je met lege melkpakken nieuwe interieurs kunt maken.
Elk jaar worden er miljoenen melk- en drankpakken verkocht in Nederland, dit wordt ingezameld met PMD-afval. Maar gebeurt hiermee? Grotendeels van het pak bestaat uit karton en daar wordt wc-papier van gemaakt. Een kwart van het karton heeft kunststof en aluminium en dit gebruikt Hans Vermeulen om er unieke wandpanelen van te printen.
Sportschoenen, dure auto’s en sieraden worden in winkels aangeboden. Deze worden ook gemaakt van onder andere oude melkpakken. Op de computer worden exotische ontwerpen gemaakt die door een 3D-printer uitgeprint worden tot panelen. Hiermee worden unieke wanden gemaakt en dit vragen de klanten van Hans Vermeulen.
Omdat de consumenten van het Amsterdamse bedrijf wereldwijd handelen, kunnen de wandpanelen overal met een goede 3D-printer gemaakt worden. Afgekeurde wandpanelen verdwijnen in de shredder die er weer korrels van maakt. Deze korrels kunnen weer in de printer die er weer iets nieuws van maakt.
Naast de lege melkpakken wordt er ook getest met andere type afval. Heel snel kunnen de panelen ook geprint worden met houtafval. Het zaagsel kan gevarieerd met een hars goed gebruikt worden in een 3D-printer.