Hanze-studenten ontwerpen fauteuil gemaakt van zestien kilo aan oude dekbedden

Publicatie: 28 aug 2022 | Update: 19 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Vijf studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de Hanzehogeschool hebben een fauteuil ontworpen, waarin 16.5 kilo aan gerecyclede dekbedden zijn verwerkt.

Naast de dekbedden en andere tweedehands materialen, bestaat de C16.5 (de naam voor de fauteuil) uit nieuwe materiaal wat weer van elkaar te scheiden is. Daardoor kan de stoel, als deze wordt afgedankt, volledig opnieuw worden gebruikt in nieuwe producten.

De fauteuil is ontworpen door NXTclassic, een pre-afstudeerproject van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de Hanzehogeschool Groningen. De projectgroep bestaat uit zowel leerlingen als docenten, die met het bedrijf een statement willen maken binnen de consumptiemaatschappij en dan met name op het gebied van afvaltextiel. Door samen te werken met experts zoals Vanhulley, Goudgoed en Sorteer Centrum Steenwijk hebben zij zich in de problematiek kunnen verdiepen en hebben verder een oplossing kunnen vinden die te implementeren is op grote schaal.

De fauteuil is nog niet te koop, maar het is de bedoeling dat dat in de toekomst wel gaat gebeuren. Voordat dat kan, moet de productie eerst worden opgeschaald. Ook wordt er nog geschaafd aan het ontwerp. NXTclassic is daarnaast op zoek naar en producent die de fauteuil kan en wil bouwen, maar tegelijkertijd ook de verantwoordelijkheid op zich neemt om de recycling van het meubel op zich te nemen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!