Hergebruik accu’s elektrische truck Tevva

Publicatie: 9 mrt 2023 | Update: 9 mrt 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De Britse voertuigfabrikant Tevva timmert lekker aan de weg. Het heeft een strategische overeenkomst gesloten met Ecobat, actief in accurecycling. Tevva wil samen met Ecobat werken aan de reparatie, het hergebruik en de recycling van zijn lithium-ion accu’s. Het partnerschap begint met een proeffase van 12 maanden voor first-life accubeheer, met de mogelijkheid om uit te breiden naar aanvullende oplossingen voor energieopslag en recycling.

In het geval dat zich tijdens de levensduur van het voertuig een probleem voordoet, zal Ecobat ervoor zorgen dat de door Tevva zelf geassembleerde lithium-ion accu’s worden behandeld, gediagnosticeerd en gerepareerd volgens de meest effectieve en milieuvriendelijke methoden.

Tevva zet zich in voor de principes van de ‘circulaire economie’, zero waste en kostenbesparing bij het beheer van het duurste onderdeel van haar elektrische trucks – de lithium-ion batterij. Door een beroep te doen op de wereldwijde accu-experts Ecobat toont het bedrijf zijn inzet om klanten de beste en snelst mogelijke service te bieden en tegelijkertijd de potentiële impact op het milieu te minimaliseren.

Volgens Tevva streven zij ernaar de best mogelijke klantenservice te bieden en tegelijkertijd een circulaire benadering van accubeheer te bevorderen. Door dit strategische partnerschap aan te gaan met Ecobat, een bedrijf met bewezen referenties in het minimaliseren van afval, het respecteren van hulpbronnen en het respecteren van zeldzame aardmetalen, laten ze hun klanten weten dat ze achter hen staan in het ergste geval, terwijl ze ook een verantwoordelijke bedrijfsburger zijn door ons voor te bereiden op het einde van de levensduur van accu’s.

Ecobat is verheugd om samen te werken met een bedrijf als Tevva, een bedrijf dat zich inzet voor efficiënt, effectief en duurzaam grondstoffenbeheer, om de levenscyclus van hun lithium-ionaccu’s te verlengen. De samenwerking met pioniers als Tevva om hun accubeheer te ondersteunen geeft Ecobat de mogelijkheid om zijn voetafdruk van lithium-ion-recycling uit te breiden en de circulaire energie-economie te bevorderen.

De 7,5 ton batterij-elektrische truck van Tevva is onlangs in massaproductie gegaan in de fabriek van het bedrijf in Londen. De Tevva-truck kan met een accupakket van 105 kWh tot 140 mijl (227 kilometer) rijden op één lading en is bruikbaar voor last-mile en stedelijke leveringsvloten. Deze zal worden gevolgd door een waterstof-elektrische truck van 7,5 ton, die profiteert van een waterstof range-extender die het bereik van het voertuig vergroot tot 570 km.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!