Hergebruik van je brom- en snorfietsen bij SRN

Publicatie: 9 mrt 2023 | Update: 9 mrt 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Scooter Recycling Nederland (SRN) is het Nederlandse recyclingsysteem voor scooters, brom- en snorfietsen, ofwel brommers en scooters tot 50cc. SRN is een initiatief van de RAI Vereniging en BOVAG om op een maatschappelijk verantwoorde manier afgedankte scooters, brom- of snorfietsen te recyclen, nieuwe grondstoffen beschikbaar te maken en milieugevaarlijke stoffen op de juiste wijze af te voeren.

Als je straks je oude scooter, brom- of snorfiets naar een inleverpunt brengt, heb je er zelf helemaal geen omkijken meer naar! Door je oude scooter in te leveren bij een erkend inleverpunt voorkom je dat milieugevaarlijke stoffen in je leefomgeving terechtkomen.

Je zoekt een inleverpunt op

Die oude afgedankte scooter staat in de weg, maar waar kun je hem kwijt? Via de eenvoudige zoeker op hun website vind je eenvoudig je dichtstbijzijnde inleverpunt en daar lever je je afgedankte brom- of snorfiets in.

De scooter wordt gevrijwaard

Bij een erkend inleverpunt wordt je scooter direct gevrijwaard. Vrijwaren is nodig omdat je anders wettelijk verplicht blijft om een verzekering af te sluiten. Door je oude scooter te vrijwaren voorkom je een boete.

De scooter wordt gedemonteerd

Een SRN-erkend demontagebedrijf verwijdert milieubelastende materialen als olie, brandstof en de accu. Deze materialen worden vervolgens via de juiste weg afgevoerd. Sommige onderdelen worden gedemonteerd voor doorverkoop als gebruikt onderdeel. Het metaal dat overblijft wordt via een shredderbedrijf teruggewonnen voor hergebruik.

Jouw scooter is gerecycled

Het overgrote deel van de scooter is gerecycled en de gedemonteerde materialen worden verwerkt door erkende bedrijven. Van bijvoorbeeld de olie wordt basisolie gemaakt die geschikt is voor de productie van smeermiddelen. Door de duurzame verwerking is het zomaar mogelijk dat je oude scooter bijdraagt aan een nieuwe!

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!