Honda breidt recycling EV batterijen uit

Publicatie: 24 apr 2020 | Update: 15 mei 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Batterijen uit elektrische en hybride auto’s van Honda worden in een groeiend aantal Europese landen ingezameld voor recycling.

Honda Motor Europe heeft hiertoe de bestaande samenwerking met SNAM, voluit de Société Nouvelle d’Affinage des Métaux, uitgebreid. SNAM onderzoekt of de ‘tweedehands’ batterijen te gebruiken zijn voor de opslag van vernieuwbare energie in industriële toepassingen en wil er, als dat niet het geval is, de waardevolle materialen als cobalt en lithium uit halen. Via een speciaal webplatform kunnen dealers het ophalen van de batterijen bij SNAM regelen. Dit gebeurt dan binnen twee weken vanuit centrale magazijnen, zodat de dealers de batterijen niet zelf hoeven op te slaan. Honda werkt al sinds 2013 samen met de Franse specialist om de traceerbaarheid van batterijen te verzekeren en er ook voor te zorgen dat ze verder worden verwerkt volgens de daarvoor geldende Europese regels.

De samenwerking wordt nu uitgebreid naar 22 landen, waarbij beide partners gaan onderzoeken of een meer duurzaam hergebruik mogelijk zou zijn. Tom Gardner, senior vice-president Honda Motor Europe, zegt dat de vraag naar hun steeds uitbreidende range van hybride en elektrische modellen blijft toenemen, wordt het ook belangrijker om de batterijen op de meest milieuvriendelijke manier te managen.

Recente marktontwikkelingen kunnen het volgens Gardner mogelijk maken dat batterijen een tweede leven kunnen krijgen voor de energievoorziening aan bedrijven. Of dat ze met verbeterde recycle technieken waardevolle grondstoffen kunnen terugwinnen, die gebruikt kunnen worden voor de productie van nieuwe batterijen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!