Van oude kabelrupsen naar nieuw materiaal door Igus

Publicatie: 5 mei 2022 | Update: 15 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Sinds 2019 gebruikt igus haar chainge recyclingprogramma om oude kabelrupsen een nieuw leven te geven. Nu gaat Igus om industrieel afval te voorkomen, de retourlevering van versleten kabelrupsen organiseren. En brengt de kabelrupsen zo terug in de materiaalkringloop.

Elke machine en elk onderdeel bereikt vroeg of laat het einde van zijn levensduur. Productiebedrijven staan dan voor de vraag of ze moderniseren of nieuwe apparatuur aanschaffen. Igus richt zich op recycling in plaats van afvoer.

De recyclingservice wordt automatisch aangeboden bij elke nieuwe montageopdracht en brengt voor de klant geen extra kosten of inspanning met zich mee. Igus zorgt voor het afvalmateriaal in vier stappen: eerst verwijderd het de versleten kabelrups, demonteerd deze vervolgens in kleinere stukken en verpakt deze in Big Bags. Tot slot regelt Igus het retourtransport en de logistiek. Deze service wordt aangeboden voor zowel Igus kabelrupsen als kabelrupsen van andere fabrikanten. Klanten ontvangen een voucher op basis van het gewicht van de kabelrupsen. De afgedankte kunststoffen worden gescheiden op type, gereinigd en tot korrels verwerkt zodat het materiaal opnieuw kan worden gebruikt.

Igus zorgt voor het hele proces, inclusief 36 maanden garantie op nieuw geïnstalleerde kabelrups-systemen. De installatieservice bespaart klanten installatietijd en kosten. Met een online tool kunnen ze de exacte installatietijd van hun kabelrups-systeem berekenen. Het is het doel van Igus om klanten kostbare tijd te besparen met de installatieservice en hen tegelijkertijd een duurzame oplossing te bieden voor het afvoeren van oud materiaal.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!