INTCO verwerkt moeilijk recyclebare foamsoorten

Publicatie: 5 apr 2023 | Update: 5 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

INTCO is een specialist in piepschuimrecycling en biedt een totaaloplossing voor de recycling van piepschuim (EPS/polystyreenschuim). INTCO produceert en verkoopt GREENMAX EPS (piepschuim) verdichters/verdichters en EPS-recyclingmachines/-apparatuur. Ze kopen overal ter wereld gecomprimeerde EPS-blokken/-blokken terug en verandert ze in frameproducten.

Elk jaar recyclet INTCO 100.000 ton EPS-afval, wat bijdraagt ​​aan een vermindering van 300.000 ton koolstofemissie. INTCO is uitgegroeid tot een van de grootste eindgebruikers en recyclers van afval-EPS ter wereld.

Hoe EVA-schuim te recyclen?

Wat is EVA?

Eva, ook wel ethyleen-vinylacetaatcopolymeer genoemd, is een zeer algemeen materiaal, komt vaker voor in ons dagelijks leven. We kunnen het gebruiken om afgewerkte producten te maken, zoals onze gewone EVA-pantoffels, schoenen, EVA-beschermhoes voor mobiele telefoons. Beschermhoes van EVA-kussen. EVA heeft veel eigenschappen zoals goede zachtheid, schokbestendig, antislip, antidruk sterk.

EVA-schuimrecycling:

Op dit moment is het wereldwijde recyclingpercentage van ethyleenvinylacetaatcopolymeer (EVA) over het algemeen erg laag. Er zijn ook zeer weinig bedrijven die EVA-schuim recyclen. Ze zijn wegwerpbaar en worden gemakkelijk witte vervuiling. Om dit probleem op te lossen, is het noodzakelijk om EVA-schuim te recyclen.

Twee manieren om EVA-schuim te verwerken:

  1. Verpletteren
  2. naar de stortplaats gaan

TIP: Er zijn momenteel geen betere manieren om EVA-schuim te recyclen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!