Jaarbeurs stapt over op circulair Rewind tapijt

Publicatie: 12 aug 2022 | Update: 12 aug 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De Koninklijke Jaarbeurs en tapijtleverancier JMT Floorcoverings starten in januari 2022 een duurzame samenwerking. JMT Floorcoverings is in Nederland exclusief partner van Rewind®, het meest duurzame type beurstapijt. De Jaarbeurs wil in 2030 de meest duurzame congres- en eventlocatie van Europa worden. Beurstapijt is een van de grootste afvalbronnen; jaarlijks wordt wereldwijd naar schatting meer dan 100 miljoen m² gelegd en afgevoerd.

De Chief Sustainability Officer van de Jaarbeurs zegt dat naast standbouw en horeca, beurstapijt ook één van de grootste kansen maakt om klimaatneutraal te worden. Dat wordt niet onder het vloerkleed geschoffeld. Met de keuze voor JMT Floorcoverings als nieuwe tapijtleverancier, gaan ze werken met het meest duurzame type beurstapijt dat op dit moment in de wereld te vinden is. En hiermee zetten ze een grote stap in de richting van de ambitie om de ‘most sustainable venue’ van Europa te worden en een CO2-neutrale plek in Utrecht.

Het Rewind® concept is ontwikkeld door Beaulieu International Group, en het enige Cradle to Cradle Certified® Silver naaldvilt beurstapijt ter wereld. Dit certificaat erkent internationaal de hoge duurzaamheidswaarde van Rewind®: circulair ontworpen met gebruik van verantwoorde grondstoffen en een energiezuinige productie. Het belangrijkste verschil met eerdere generaties beurstapijt is dat het Rewind® tapijt geen latex bevat, en maar uit één materiaal bestaat: hierdoor kan Rewind® 100% en hoogwaardig gerecycled worden. Dit brengt de ecologische footprint van een event fors omlaag, en dus ook de CO2 uitstoot. Een cruciale stap naar een duurzame toekomst.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!