Jumbo-winkel plaatst schap tegen voedselverspilling

Publicatie: 20 mrt 2018 | Update: 17 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

In de Jumbo-winkel van George Verberne in Wageningen start een langlopende campagne om klanten te prikkelen om met het verminderen van voedselverspilling aan de slag te gaan. Belangrijke rol hierin speelt het Verspilling is Verrukkelijk-schap. In dit schap staan producten gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden worden.

Het schap wordt officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van wetenschapper en global Champion 12.3 ambassadeur Louise Fresco en Geert van Rumund, de burgemeester van Wageningen en meerdere Verspilling is Verrukkelijk ondernemers. Een mooi voorbeeld van de vooruitstrevendheid van de regio Food Valley op het gebied van circulariteit en klimaat.

Samenwerkende ondernemers met een missie

Voedselverspilling is nog altijd een groot probleem. Ruim eenderde van al het eten haalt het niet tot ons bord. Verberne wil als maatschappelijk betrokken ondernemer in zijn winkel laten zien dat er op de winkelvloer veel mogelijkheden zijn om het onderwerp verspilling richting klanten tot leven te brengen. Hij doet dat samen met een groep maatschappelijke ondernemers die zich verenigd hebben in het platform Verspilling is Verrukkelijk, MVO Nederland, Wageningen University & Research en de gemeente Wageningen.

George Verberne (ondernemer Jumbo Wageningen) vindt dat supermarkten een belangrijke rol spelen bij het op de kaart zetten van voedselverspilling, aangezien ze dagelijks vele klanten over de vloer krijgen. Verder om in een stad als Wageningen te starten met een prachtige Universiteit met studenten die dagelijks met hun voeding bezig zijn maakt dit helemaal compleet. Hij verwacht dat ze met dit soort initiatieven de voedselverspilling nog beter op de kaart kunnen zetten en is trots dat hij als een van de eersten in Nederland met het platform Verspilling is Verrukkelijk mag samenwerken.

Verspilling is Verrukkelijk

Verspilling is Verrukkelijk is een platform van ondernemers met oplossingen voor voedselverspilling. Ze pakken voedselverspilling aan door positief te laten zien dat het anders kan. Ze ontwikkelen smaakvolle en mooie producten die gemaakt zijn van voedsel dat anders zou worden weggegooid, vergist of verwerkt tot diervoeder. Denk aan soep van kromme groente (Kromkommer), bier van oud brood (Instock) of zeep gemaakt van sinaasappelschillen (Beeblue).

Activiteiten Verspilling is Verrukkelijk

Dit schap is een van de gezamenlijke activiteiten die ze ontwikkelen om bedrijven en consumenten te verleiden ook met het verminderen van voedselverspilling aan de slag te gaan. Later dit voorjaar volgen er meer supermarktondernemers die een schap zullen plaatsen.

Leerpunten zullen actief uitgedragen worden richting Nederlandse supermarktondernemers. Consumenten-inzichten zullen gedeeld worden met de Taskforce Circular Economy in Food. Ook komt er een gezamenlijk eindejaarsgeschenk vanuit Verspilling is Verrukkelijk.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!