Kantoormeubelenbedrijf Hal18 doet aan refurbishing en upcycling

Publicatie: 29 aug 2023 | Update: 29 aug 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De overheid wil dat Nederland in 2050 een circulaire economie heeft: een samenleving waarin geen afval bestaat, maar alles opnieuw gebruikt wordt. En precies dát is waar Martijn Veenstra’s bedrijf voor kantoorinrichting al twintig jaar op inzet. HAL18 verkoopt ook nieuwe meubels, maar zet ook volop in op de verkoop van gebruikte, circulaire, CO2-neutrale meubels en refurbished artikelen.

Refurbished of gebruikt

Volgens Veenstra bestempelen we spullen te snel als af of kapot, terwijl ze nog prima een tweede leven kunnen hebben.
Het bedrijf heeft hergebruik hoog in het vaandel staan. Zo krijgt elke klant eerst een voorstel om gebruikte of refurbished meubels te kopen in plaats van nieuwe producten.

Oude meubels worden volledig gestript en elk onderdeeltje wordt bewaard. Alles wat ze nog kunnen gebruiken leggen ze op de plank, want dat komt later weer van pas. Alles wat ze niet meer kunnen gebruiken wordt gescheiden en gerecycled. Het bedrijf doet ook aan upcycling: van een oude kast wordt bijvoorbeeld een belcel gemaakt voor op kantoor.

APK voor bureaustoelen

HAL18 heeft ook iets unieks: de bureaustoelen-APK. Mensen en bedrijven zijn namelijk geneigd bureaustoelen snel weg te doen, maar vaak is een bureaustoel nog helemaal niet af. Vaak is de bekleding kapot, maar mankeert er aan de stoel helemaal niks.

Bij de APK wordt er per bureaustoel een rapport gemaakt: wat moet vervangen worden en welke stoel is echt kapot? Zo wilde een klant aanvankelijk 50 nieuwe stoelen aanschaffen voor 1200 euro per stuk, 60.000 euro dus, maar was hij na hun APK in totaal slechts 5000 euro kwijt. Ze hoefden namelijk alleen bepaalde onderdelen en bekleding te vervangen om de stoelen weer als nieuw te laten zijn.

Upcycling

Van bouwkeet tot ziekenhuis, van gemeentehuis tot MKB’ers: de klantenkring van HAL18 is breed en gevarieerd. Veenstra kan hun ruimtes inrichten met volledig circulaire, CO2-neutrale en refurbished meubels – en nieuwe meubels waar nodig. Refurbished is het beste voor het klimaat, dan heb je de minst mogelijke CO2-uitstoot. En het is ook nog eens veel goedkoper dan nieuwe meubels aanschaffen.

Dat de overheid naar een volledig circulaire economie toe wil, juicht hij toe. We gooien spullen veel te vaak zomaar weg. Dat is slecht voor het milieu en bovendien onnodig.

Veel bedrijven zullen in de komende jaren hard moeten werken om te voldoen aan de milieudoelstellingen van de overheid, maar daar heeft Veenstra dus geen last van. Zij kunnen voor de klant een compleet assortiment meubels samenstellen, zodat ze die doelstelling kunnen halen. Of het nou 1 bureau is of dat er 1000 werkplekken moeten worden ingericht.

Over Hal18

Bij HAL18 zijn ze toegewijd aan het leveren van hoogwaardige kantoormeubelen en het bieden van innovatieve oplossingen voor kantoorinrichting. Ze begrijpen dat een goed ontworpen en functionele werkomgeving een positieve invloed kan hebben op het welzijn en de productiviteit van medewerkers.

Bij HAL18 geloven ze ook sterk in duurzaamheid en circulaire economie. Ze streven ernaar om de impact van hun activiteiten op het milieu te minimaliseren en ondersteunen de overgang naar een circulaire economie door te investeren in refurbished en hergebruikt kantoormeubilair. Dit stelt hun in staat om hoogwaardige producten aan te bieden tegen lagere kosten, terwijl ze bijdragen aan een duurzamere planeet.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de branche hebben ze een schat aan kennis en expertise opgebouwd. Ze streven ernaar om voorop te lopen in trends en ontwikkelingen op het gebied van kantoorinrichting, zodat ze hun klanten de nieuwste en meest efficiënte oplossingen kunnen bieden.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!