Kia gaat oude EV-batterijen leveren voor energieopslagsystemen

Publicatie: 29 sep 2022 | Update: 8 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Kia gaat in Europa gebruikte accu’s van elektrische auto’s laten hergebruiken in energieopslagsystemen. Het merk werkt hiervoor samen met Encore, een start-up van Deutsche Bahn, die voor dit doel gebruikte EV-accupakketten uit heel Europa gaat betrekken. Dit laat het bedrijf in een verklaring weten.

Micro Smart Grid

De twee bedrijven hebben een prototype van een energieopslag-faciliteit onthuld in Berlijn. Die installatie is een belangrijk onderdeel van het micro smart grid, een elektriciteitsnet met verschillende energiebronnen, verbruikers en opslagsystemen. In Nederland wordt inmiddels 83 procent van alle oude EV-batterijen hergebruikt.

Het prototype is volledig gemaakt van hergebruikte batterij modules van de Kia e-Soul, en levert naar verwachting zo’n 72 kWh aan bruikbare stroom ter ondersteuning van onder meer ‘timeshifting’ (het opslaan van zonne-energie voor later gebruik) en andere toepassingen. In juli 2022 meldde Volkswagen meer dan 20 miljard euro te investeren in de productie en recycling van batterijen voor elektrische auto’s.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!