KRN maakt van kunststof afval duurzame grondstoffen

Publicatie: 5 mei 2023 | Update: 5 mei 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De mogelijkheden om gebruikte kunststof materialen te bewerken en te verwerken tot grondstof voor nieuwe producten zijn eindeloos. Op de locatie in Veghel worden de kunststoffen gereed gemaakt voor hergebruik. KRN gelooft daarbij in voorsorteren. Door gelijksoortige en gelijkwaardige kunststoffen samen te vermalen, blijft de kwaliteit van de kunststof vergelijkbaar.

KRN richt zich vooral op post-consumer producten, zoals kratten, emmers, tuinmeubelen, autobumpers en gemengde kunststofstromen van de milieustraten. Daarnaast worden ook oude afvalcontainers gerecycled en post-industrial producten verwerkt, zoals restproducten uit de tuinbouw- en productiebedrijven. De productielijnen van KRN zijn geschikt voor zowel mono- als gemengde afvalstromen.

Afhankelijk van de wens van de klant denken wij mee over een nieuwe bestemming van de aangeleverde kunststoffen. Zo is het mogelijk om het eindproduct of de grondstof terug geleverd te krijgen. Daarmee is de cirkel weer rond. Kunststof die niet wordt teruggeleverd aan de klant verwerken wij tot granulaat en verkopen wij aan de kunststof verwerkende industrie.

Wij maken de volgende afvalketens circulair als het gaat om harde kunststoffen:

  • Afvalinzamelaars
  • Afvalsorteerders
  • Agrarische sector
  • Tuinbouw
  • Gemeenten
  • Milieustraten
  • Automotive
  • Emballage
  • Kunststof verwerkende producenten

 

Afval scheiden op dichtheid, kleur, structuur en vorm

KRN verwerkt zowel mono- als gemengde kunststofstromen. Met behulp van de nieuwste recyclingtechnologie is KRN in staat om kunststoffen te scheiden op dichtheid, kleur, structuur en vorm. Wij zijn in staat om 7 verschillende kleuren te onderscheiden per kunststofsoort. Wij leveren maalgoed in verschillende kunststofsoorten zoals PP, HDPE, PVC, LDPE, PS, PA.

Hoogwaardig maalgoed

De basis voor hoogwaardige recyclaten begint bij het zorgvuldig scheiden van kunststof afval. Dankzij ons geoptimaliseerde recyclingproces kunnen we hoogwaardige maalgoederen produceren, waarmee we onze missie op een circulaire kunststof keten mogelijk maken.

De specificaties van ons maalgoed bestaan uit;

⦁ Kunststofsoort
⦁ Kleur
⦁ Kwaliteit (mechanische eigenschappen)
⦁ Samenstelling
⦁ MFI (Melt Flew Index)
⦁ EFSA-norm

Een nieuwe bestemming

Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever denken wij mee over een nieuwe bestemming. Zo is het mogelijk om het eindproduct of de grondstof teruggeleverd te krijgen. Daarmee is de cirkel weer rond. Kunststof die niet wordt teruggeleverd aan de opdrachtgever verwerken wij tot maalgoed en verkopen wij aan derden.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!