Kvik komt met keuken van gerecycled materiaal

Publicatie: 16 aug 2021 | Update: 19 jun 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Keukenmerk Kvik introduceert haar keukenontwerp Veda in een nieuw duurzaam jasje en in vijf tinten die geïnspireerd zijn op de Deense natuur. Het design is minimalistisch eén ontworpen met oog voor het klimaat. De keuken bestaat voor 40 procent uit gerecyclede materialen. Daarbij kunnen de materialen voor 84 procent gerecycled worden.

Hoewel Kvik nu al CO2 positief produceert, brengt dit de keukenfabrikant een stap dichter bij haar ambitie om in 2025 in samenwerking met alle leveranciers volledig CO2 positief te zijn.

Claus Johnsen, head of Category Management & Design bij Kvik zegt dat door nieuwsgierig en innovatief te zijn, ze steeds duurzamere materialen en manieren vinden om te produceren. Producten die ze vandaag op de markt brengen, moeten bestaan uit materiaal dat ze morgen opnieuw kunnen gebruiken. Afval dat niet hergebruikt kan worden, is geen optie meer. Zo willen ze de overgang van lineair naar circulair design versnellen.

Alle keukenkasten van Veda bevatten een nieuw product binnen de keukenbranche: gerecycled MDF. Een uniek materiaal waarmee Kvik het aandeel gerecyclede materialen in al haar producten in een hoog tempo vergroot. Naast het gebruik van gerecyclede materialen, kan een groot deel van de Veda-keuken na afloop ook weer gerecycled worden. Voor de houten varianten is dit voor 99 procent mogelijk, voor de overige varianten geldt een percentage van 84 procent. Dit is inclusief kasten, plinten, fronten en laminaat werkblad en exclusief spoelbak, kraan en apparatuur.

De nieuwe Veda-keuken is beschikbaar in vijf verschillende kleuren en afwerkingen: Clean white, Light grey, Mossy green, Dark oak en Light oak. De Veda met licht en donker eiken fronten bestaat voor 51 procent uit gerecyclede materialen, de overige varianten bevatten 40 procent gerecyclede materialen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!