LEGO komt met steentjes van bioplastic

Publicatie: 5 mei 2022 | Update: 5 mei 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

LEGO verduurzaamt de plastics in de bouwsets. De bouwsteentjes zijn nu nog gemaakt van aardolie, maar LEGO start in 2022 met de eerste sets met plantaardig materiaal. .De steentjes worden nu nog gemaakt van aardolie, maar worden vervangen door een plantaardige variant.

Planten en bomen als eerste van suikerriet

De eerste steentjes van plantaardige grondstoffen komen heel toepasselijk in de vorm van bomen en planten.  Het uiteindelijke doel is om de komende jaren alle plastics van aardolie uit te faseren en te vervangen voor vriendelijkere varianten, zonder daarbij aan kwaliteit en veiligheid in te boeten. De basisgrondstof voor deze nieuwe bioplastics bestaan onder andere uit suikerriet waar polyethyleen uit wordt gewonnen. Door een bewerkingsproces ontstaat een plastic dat dezelfde kwaliteit heeft als het huidige plastic van aardolie. De suikerriet wordt duurzaam verbouwd. In de toekomst komen er waarschijnlijk nog andere plantaardige materialen die eveneens de huidige plastics kunnen gaan vervangen. Lego wil met deze materialen op termijn minder gebruik maken van fossiele brandstoffen. Duurzaam voor de Deense bouwsteentjes fabrikant betekent dat ze minder impact willen hebben op de omgeving en het milieu.

Gelijk aan het origineel

De duurzame steentjes zijn technisch identiek aan de traditionele plastic steentjes. Ze zijn net zo sterk, net zo veilig, net zo oerdegelijk en gaan generaties mee. Het is een eerste stap richting een groenere toekomst. In 2030 wil het bedrijf duurzame materialen voor zijn kernproducten en verpakkingen gebruiken. De speelgoedreus wil zo koploper in duurzaam speelgoed worden maar daarbij de kwaliteit minimaal te behouden.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!