Lichtste recyclebare wijnfles verkrijgbaar bij de HEMA

Publicatie: 4 sep 2022 | Update: 4 sep 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

© Duurzaam Ondernemen Nederland

De keten HEMA speelt in op de groeiende vraag naar milieu vriendelijke wijnen met een positieve  maatschappelijke impact’. Dit wilt zeggen een wijn van goede kwaliteit, betaalbaar én tegelijkertijd duurzaam. Om die reden introduceert HEMA letterlijk een ‘Positive’ wijn: een Italiaanse wijn in een kartonnen jasje. Deze nieuwe fles bestaat uit 94% gerecycled karton en is ongeveer tot vijf keer lichter dan een gemiddelde glazen wijnfles. De wijn is te verkrijgen in een frisse witte en rosé.

 

De komst van deze fles is een win-winsituatie. Doordat de fles wel vijf keer lichter is dan een gemiddelde glazen wijnfles wordt er in transport veel minder CO2 uitgestoten, echter zorgt ook de productie hiervan tot wel 6x minder uitstoot van dit verderfelijke uitstoot-gas. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook minder vermoeiend om met zware wijnflessen te zeulen én het lawaai bij de glasbak. De kartonnen buitenkant gaat namelijk gewoon bij het oud papier en de plastic binnenzak mag bij het PMD afval. Zo wordt de verpakking opnieuw gerecycled en is de (duurzame) cirkel rond.

 

De wijnen worden geproduceerd door het bekroonde italiaanse wijnhuis Cantina Goccia, een betoverende plek in de heuvels van Umbrië midden in dit prachtig land. Dit wijnhuis werkt aan meerdere aspecten om de ecologische voetafdruk van de wijngaarden te verkleinen: géén pesticiden in de wijngaarden en alle druiven worden handmatig geoogst. Na de druivenoogst worden er andere gewassen verbouwd. Hierdoor wordt de bio diversiteit op het land gestimuleerd.  De wijnen zijn ook geschikt voor een veganistisch eetpatroon.

 

Uit de groene fles wordt een witte wijn geschonken die bestaat uit de blend van Grechetto, Vermentino en Chardonnay. Door de Grote Hamersma onlangs beoordeeld met een 8, een wijn die een frisse smaak heeft met daarnaast bloemige en fruitige aroma’s. Uit de roze fles wordt een rosé geschonken bestaande uit een blend van Cabernet Sauvignon en Pinot Nero (Pinot Noir). Dit resulteert in een rijke rosé kleurig wijn met aroma’s van rode bessen en frambozen. Deze heerlijke rosé is eveneens beoordeeld door De Grote Hamersma met een 8+.

Deze limited ‘Positive’ wijnen worden voor €9,- aangeboden op hema.nl en bijna alle HEMA filialen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!