L’Oréal maakt cosmetische verpakkingen met gerecycled plastic van Veolia

Publicatie: 14 dec 2021 | Update: 14 dec 2021

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Het maken van cosmetische verpakkingen met gerecycled plastic kan 50% tot 70% van de CO2-uitstoot vermijden vergeleken met een standaardfles. Veolia en L’Oréal hebben hun krachten gebundeld om de ecologische voetafdruk van cosmetische verpakkingen in een circulaire economie. Zo gaat Veolia hoogwaardig gerecycled leveren plastic voor L’Oréal’s verpakkingen wereldwijd.

De gerecyclede kunststof wordt verkregen na verwerking van de kunststof die aanwezig is in afval afkomstig van: consumentenverpakkingen, met name plastic flessen. Deze moeten specifiek worden verzameld om de zuiverheid van de materiaal en vereisen specifieke verwerkingstools.

Om een ​​maximale gezondheidsveiligheid voor de consument te garanderen, werd dit gerecyclede plastic bovendien gebruikt om nieuwe cosmetische verpakkingen, voldoet aan de eisen van de voedingsindustrie en is onderworpen aan zeer veeleisende certificeringen. Om te voldoen aan internationale certificeringen*, heeft Veolia een innovatieve pelletiseringstechnologie toegepast op basis van: een systeem voor de verwijdering van organische verbindingen om plastic van zeer hoge kwaliteit te verkrijgen, dat momenteel in zeer wereldwijd grote vraag. Het door Veolia ontwikkelde proces maakt het mogelijk om een ​​kwaliteit te verkrijgen die gelijkwaardig is aan:
die van nieuw plastic.

Als een wereldwijde voorvechter van ecologische transformatie, zet Veolia zich in voor het verminderen van plastic afval en industriële ecologie te bevorderen. Veolia gaat L’Oréal ondersteunen bij het bereiken van zijn duurzame ontwikkeling doelstellingen, door hun knowhow op het gebied van terugwinning en recycling van hulpbronnen te verstrekken. Dit zal bijdragen aan het programma voor duurzame ontwikkeling “L’Oréal for the Future”.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!