Lush Toothy Tabs

Publicatie: 7 okt 2021 | Update: 7 okt 2021

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De Toothy Tabs van Lush lijken net kleine pepermuntjes. Maar als je op kauwt krijg je schuim in je mond om je tanden mee te kunnen poetsen. Toen ik een hele tijd geleden een bestelling in de webshop deed, deed ik er ook gelijk een doosje Toothy Tabs bij. Want dat móest ik proberen!

 

Ingrediënten

De ingrediënten van Lush Toothy Tabs in de smaak Sparkle zijn: Dicalcium anhydrofosfaat (Dicalcium Phosphate Anhydrous), Natriumwaterstofcarbonaat, Wijnsteenzuur (Tartaric acid), Sorbitol, Lauroylsarcosine, Kaoline (Kaolin), Citroenschil poeder (Citrus limonum), Citroenolie, Siciliaanse, *Limonene (*Limonene), Peper essentiële olie, zwarte (Piper nigrum), Grapefruit essentiële olie (Citrus paradisi), Zwarte peper poeder, Fair Trade, biologisch (Piper nigrum), Zeezout, fijn (Fine Sea Salt), Natriumsacharinaat (Sodium Saccharine), *Citral (*Citral), *Linalool (*Linalool), Smaakstof (n) (Flavour)

Alle ingredienten zijn vegan. De Toothy tabs zijn grotendeels natuurlijk, met uitzondering van de ingrediënten Dicalcium anhydrofosfaat (calcium om de ingrediënten te binden), Natriumwaterstofcarbonaat (bakpoeder) en Natriumsacharinaat (een zoetstof). De toothy tabs zijn vrij van fluoride. Sommige mensen gebruiken liever geen tandpasta met fluoride omdat het een giftige stof is (in pure vorm). Ik heb zelf trouwens geen voorkeur voor tandpasta met of zonder fluoride. En ik ben sowieso geen voorstander van paniekerige “X is gif!!!”-berichten op internet. Dus hier mag je zelf je mening over vormen.

 

Gebruik

Een doosje Lush Toothy Tabs bevat 40 tabs. Dat betekent dat je er 40 keer je tanden mee kan poetsen. Maar in een review van Zolea las ik dat Zoë halve tabs gebruikt en het zo nog steeds voor voldoende schuim zorgde. Op die manier kan je er 80 keer je tanden mee poetsen! En voor een prijs van 3,95 euro vind ik dat best oké. Het gebruik vond ik in eerste instantie even gek, omdat ik vloeibare tandpasta gewend ben, maar het wende snel. Je kauwt er even op waardoor de tab gaat schuimen en je kan direct je tanden poetsen. Vervolgens hoef je alleen nog je mond te spoelen met water en je hebt weer schone tanden en een frisse adem. De tabs moeten droog bewaard worden, dus ik leg ze buiten de badkamer zodat ze lang meegaan.

 

Ervaring

Ik vind deze tabs leuk! Ik vind het sowieso altijd leuk om nieuwe producten te proberen die in eerste instantie misschien een beetje gek lijken. Ze werken in ieder geval prima, het schuimt net zo goed als normale tandpasta en na gebruik voelen mijn tanden nog schoner dan wanneer ik normale tandpasta heb gebruikt. De smaak van de Sparkle toothy tabs (citroen, zwarte peper en grapefruit) vind ik ook goed te doen, de smaak is lekker fris maar pept door de zwarte peper ook op. Steve vindt het vies. En een vriend van Steve die hier laatst logeerde, kon de smaak ook niet echt waarderen. Ik kan me voorstellen dat het even wennen is als je pepermunt-achtige tandpasta gewend bent. Ik vind deze smaak perfect om ’s ochtends je tanden mee te poetsen, je wordt er gelijk goed wakker van. Voor ’s avonds voor het slapen gaan vind ik de smaak net wat te heftig, dus dan gebruik ik normale tandpasta. Zo wissel ik een beetje af tussen wel- en niet-fluoride en doe ik langer met het doosje. Wat ik ook een groot voordeel aan de toothy tabs vindt, is dat het milieuvriendelijk is door de verpakking. Er komt geen plastic of aluminium aan te pas en het lege doosje kan je makkelijk recyclen door het bij het oud papier te gooien.

Lush heeft trouwens nog meer smaken (o.a. koffie, wasabi, vanille!) in het assortiment, ik koos ervoor om Sparkle in mijn virtuele winkelmandje te mikken door de positieve reviews. De volgende keer als ik een bestelling bij Lush doe, kies ik weer voor een andere smaak, dus laat het me vooral weten als je aanraders hebt!

 

Alle voordelen op een rij:

  • Frisse smaak.
  • Mijn tanden voelen extra schoon en glad!
  • Het doosje is van 100% recyclebaar materiaal.
  • Makkelijk om mee te nemen als je bijvoorbeeld op reis gaat.

 

En qua nadelen, tja.. Ik kan eigenlijk niets bedenken! Ik denk dat het gebruik en de smaak misschien even wennen is in het begin. De smaak is best heftig door de zwarte peper. Maar verder heb ik niets geks gemerkt aan mijn tanden, dus ik ben er erg tevreden over.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!