MANGO promoot recycling van kleding

Publicatie: 15 sep 2022 | Update: 21 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Samen met I:CO, een dochteronderneming van de Soex Group, zal Mango lokaal ingezamelde kledingstukken beheren in hun Committed Box-containers, waarbij de klanten van het bedrijf kleding die ze niet meer dragen deponeren om ze een tweede leven te geven. De overeenkomst met I:CO heeft betrekking op de markten van Duitsland, Polen, Zwitserland en Turkije.

I:CO is verantwoordelijk voor het verzamelen van de kleding die in Mango Committed Box-containers wordt gedeponeerd en sorteert ze volgens de tweede leeftijd die ze hebben: hergebruik (draagbare kleding wordt in het gebruikte kanaal afgegeven); Hergebruik (als het niet kan worden hergebruikt, wordt het voor andere soorten activiteiten gebruikt) of gerecycled (kleding kan worden verwerkt tot textielvezels voor industrieel gebruik).

Het doel van de overeenkomst met I:CO is om in elk land ingezameld textielafval te beheren via een lokale partner. Tot op heden wordt het afval dat wordt ingezameld in de Mango-winkels beheerd vanuit Spanje. Dankzij deze overeenkomst met een lokale partner kan Mango het lokaal verwerken, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd en de retourlogistiek wordt verbeterd.

In Spanje worden alle ingezamelde en verwerkte artikelen gedoneerd aan het Koopera Recovery and Recycling Center, dat deel uitmaakt van Moda Re, een groep van coöperaties voor sociale initiatieven en non-profit werkgelegenheidsorganisaties gepromoot door Caritas. Parallel aan de overeenkomst die is ondertekend met I:CO, is Mango momenteel in gesprek met andere potentiële lokale partners om afval lokaal te beheren in elk land waar het Committed Box-project is geïmplementeerd. Klanten kunnen textiel en schoenen, ongeacht het merk, deponeren in Committed Box containers.

Committed Box is in 2015 als proefproject opgezet waarbij kledingrecyclingbakken in winkels in grote Spaanse steden werden geplaatst. Tegenwoordig zijn Committed Box-containers te vinden in alle Mango-winkels in 15 landen (Andorra, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, Rusland, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk) en in geselecteerde winkels in Kroatië. In 2021 werd het project uitgebreid naar vijf nieuwe landen: Oostenrijk, Italië, Turkije, Zwitserland en Rusland, met in totaal 105 nieuwe containers. Alle franchisewinkels in deze zes landen zamelen gebruikte kleding in, of ze nu een container hebben of niet. Eind 2021 hadden 759 winkels in het Mango Network Committed Box-containers.

In 2019 trad Committed Box Project toe tot het Mango Customer Loyalty Program, Mango Likes You. Als onderdeel van het Mango Likes You-programma ontvangen klanten die hun gebruikte kleding recyclen in Committed Boxes, likes op hun account, die ze kunnen inwisselen voor bioscoopkaartjes en kortingen, of doneren aan sociale werkprojecten. Het Committed Box-project heeft tot doel Mango’s activiteiten af ​​te stemmen op de Sustainable Development Goals for Responsible Consumption (SDG 12) en maakt ook deel uit van de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf. De directeur bij Mango, merkt op dat vooruitgaan met de circulaire economie-strategie een van de pijlers is van de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.

Om deze reden breiden ze de Committed Box-project uit door middel van overeenkomsten zoals deze, en door samen te werken met lokale partners kunnen ze op lokaal niveau bijdragen in elk land waar het project wordt uitgevoerd. Just Style sprak vorig jaar met Bayo en Mango in een exclusief interview, waarin werd besproken dat transparantie, samenwerking en vertrouwen de sleutel zijn tot een groenere toekomst en een betere wederopbouw van de Covid-19-pandemie.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!