Modulaire woningen van gerecycled afval

Publicatie: 8 nov 2021 | Update: 29 aug 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De laatste hand wordt gelegd aan de allereerste modulaire woning, gemaakt van gerecycled afval. In een woning van nog geen 25 vierkante meter zit er muurbekleding van spijkerbroeken en een douchebak uit afvalplastic. In 2022 zullen de eerste huizen gereed staan.

In de leegstaande voormalige Philipsfabriek aan de Holenweg in Hoorn, wordt het eerste proefexemplaar gebouwd. De modulaire woning, die als ware als Lego in- en uit elkaar gehaald kan worden, is bedoeld als tijdelijke huisvesting op braakliggende locaties.

Niet alles van het model is gemaakt uit gerecycled afvalmateriaal. Het proces wordt gefaseerd opgepakt door Clean2Anywhere en er wordt eerst een proefmodel gemaakt. Het hout, textiel en plastic komt uit de stad waar de woningen zullen verschijnen. De woningen moeten gaan voldoen aan de bestaande regels conform het Bouwbesluit.

Er gloort hoop aan de horizon, want de eerste zestien woningen gaan door woningstichting Het Grootslag worden geplaatst. Op plekken waar de komende jaren nog niet gebouwd zou worden, plaatst  Clean2Anywhere huizen voor starters, spoedzoekers en vergunninghouders. Er worden 15 van dit soort woningen gerealiseerd. De jongeren uit het sociaal domein worden in dienst genomen om te bouwen voor de jongeren die daar woningzoekend zijn.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!