MTRL en Igus lanceren fiets van plastic afval

Publicatie: 8 sep 2022 | Update: 10 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Het concept van de kunststof fiets zonder roest, onderhoud en smeermiddelen maakt duurzame mobiliteit in de stad mogelijk. De igus-bike, een innovatief concept voor duurzame stedelijke mobiliteit. Het is een concept van een robuuste fiets die bijna volledig uit kunststof bestaat – van het frame tot de lagers en de tandriem. Een groot deel van de hiervoor benodigde grondstoffen kan worden gedekt door recycling van kunststofafval. Tijdens de rondgang op ’s werelds grootste industriële beurs voor automatisering en Industrie 4.0 presenteerde de CEO van igus de innovatieve fiets. Ze denken groot en beginnen nu klein. Met hun droom van een volledig plastic fiets is er een kans om de fietsindustrie voor de lange termijn te veranderen.

Het igus-bike-platform biedt de wereldwijde fietsindustrie de kans om een heel ander soort fiets te bouwen, op vele locaties over de hele wereld. Een van de partners is de Nijkerkse start-up MTRL, die reeds met succes 400 fietsen met kunststof frames en wielen op de Nederlandse wegen heeft gezet en die tegen het einde van het jaar start met de productie en verkoop van een volwassen igus-fiets en een kindermodel.

De marktintroductie in Duitsland vindt begin 2023 plaats. Verdere varianten, bijvoorbeeld als e-bike, staan ook op de planning. In de toekomst zal de fiets zowel in een versie van nieuwe kunststof als in een versie van 100 procent gerecycled materiaal verkrijgbaar zijn. MTRL plant wereldwijd lokale productielocaties in de buurt van stortplaatsen voor plastic. De wereld is constant aan het veranderen. Zij willen deze verandering vormgeven met innovatieve ideeën. Als plastic, zoals bij de igus-bike, een waardevolle en duurzame grondstof wordt, dan kan de manier waarop we met plastic omgaan ook op veel andere gebieden positief veranderen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!