Nelson Schoenen maakt oude schoenen tot grondstof

Publicatie: 20 mrt 2023 | Update: 20 mrt 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Nelson Schoenen rolt in al haar 110 winkels in Nederland, het inzamelproject uit waarbij de consument in de gelegenheid wordt gesteld om afgedragen, oude schoenen in te leveren waarna deze gerecycled zullen worden tot nieuwe grondstof waarvan vervolgens deurmatten, voetbalvelden of nieuwe schoenen kunnen worden gemaakt. In nauwe samenwerking met partner FastFeetGrinded, wil Nelson het inleveren van gedragen schoenen tot ‘normaal’ gaan maken binnen Nederlandse huishoudens.

Van gedragen schoen tot grondstof

Om een noemenswaardige stap te maken richting een circulaire economie introduceert Nelson in alle Nelson winkels een recycle box waar oude schoenen vanaf begin 2023 ingeleverd kunnen worden om vervolgens tot nieuwe grondstof te ontwikkelen. Eindelijk kunnen schoenen verantwoord weggegooid worden zonder te vervuilen!

Verminderen van de voetafdruk

Oude, gedragen schoenen die uiteindelijk op een afvalberg belanden moet tot het verleden gaan horen, zegt de Marketing Manager van Nelson Schoenen. Duurzaamheid is natuurlijk een zeer actueel thema en een zeer relevant onderwerp binnen hun organisatie. Als familiebedrijf willen zij een actieve bijdrage leveren aan het verminderen van hun voetafdruk op deze wereld. De fashionwereld is nog altijd vervuilend. Door het inzamelen van oude, gedragen schoenen en deze uiteindelijk via hun samenwerkende partij FastFeetGrinded tot nieuwe grondstof te ontwikkelen, maken ze de cirkel rond. Door hun landelijke dekking met ruim 110 Nelson winkels in Nederland, is er altijd een winkel in de buurt. Het zou fantastisch zijn als de Nederlandse consument, net als bij het inleveren van plastic flessen, gedragen schoenen in komt leveren in hun winkel. Naast het inzamelen van oude schoenen en deze te recyclen tot grondstof, doet Nelson meer. Zo werken ze samen met 95 percent, een partij die retour gekomen en/of gedragen schoenen een nieuwe kans geeft.

Recycleboxen in 110 winkels

De recycleboxen zijn te vinden in alle Nelson winkels in Nederland. Wekelijks zullen de schoenen worden opgehaald en worden verwerkt bij FastFeetGrinded. De  founder en Director van FastFeetGrinded verteld dat ze een uniek proces hebben ontwikkeld waarbij ze gedragen schoenen tot een nieuwe grondstof kunnen verwerken. De cirkel is daarmee rond. Ze zijn ontzettend blij met een partner als Nelson die uitermate goed bij hun concept past. Samen proberen ze de Nederlandse consument bewust te maken en ze de kans te geven, oude schoenen uit het afvalproces te houden.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!