Nieuwe fabriek recyclet koffiedik voor gezichtscrème en bouwmateriaal

Publicatie: 20 apr 2022 | Update: 20 apr 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Met een investering van vier miljoen euro krijgt recycler Caffe Inc. uit Amsterdam een nieuwe recyclingfabriek voor koffieafval. Hieruit wordt koffieolie gehaald voor de verzorgingsindustrie en koffieblokken voor bijvoorbeeld bouwmateriaal, maar ook body scrubs.

Nederland gooit ongeveer 250.000 ton koffiedik per jaar weg. De nieuwe fabriek haalt oliën uit koffiedik die gebruikt worden in de persoonlijke verzorgingsindustrie. Bijvoorbeeld in gezichtscrème of shampoo bars. Daarnaast maken ze in de fabriek straks koffieblokken die gebruikt kunnen worden in de biobased materialenindustrie, wat weer gebruikt kan worden als duurzaam bouwmateriaal. Koffiedik kan namelijk gebruikt worden in de productie van plaatmateriaal of bouwfolie.

In 2022 operationeel

De fabriek komt er in samenwerking tussen koffieafval recycler Caffe Inc. en het Amsterdamse Klimaat en Energiefonds. Een fonds van de gemeente Amsterdam dat investeert in projecten die de CO2 uitstoot significant omlaag kunnen brengen. Caffe Inc. ceo vertelt dat het plan is om in de zomer van 2022 de eerste batches koffieafval te verwerken. Het wordt een demo-fabriek met een capaciteit van 150 ton. Met als doel om deze zo snel mogelijk opschalen naar een installatie van minimaal 5000 ton. Want hoe meer koffiedik ze verwerken, hoe groter de bijdrage aan een duurzame en circulaire economie.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!