Nieuwe recycling pilots voor Unilever

Publicatie: 8 jul 2022 | Update: 15 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Unilever is door de gemeente Rotterdam in contact gebracht met de scale-up Obbotec. Samen gaan zij werken aan innovatieve oplossingen voor moeilijk te recyclen plastic verpakkingen. De pilots vinden plaats in de volledig nieuwe recycling faciliteit van Obbotec in Plant One Rotterdam die op 22 april 2022 officieel is geopend.

In het programma Rotterdam Circulair worden Rotterdamse partijen bijeengebracht om kennis en expertise te delen en gezamenlijk de transitie naar een circulaire economie vorm te geven. Het doel is grote uitdagingen gezamenlijk op te lossen. Unilever en Obbotec zijn daar een voorbeeld van. Door middel van een nieuwe geavanceerde recycle technologie van Obbotec, genaamd Selectieve Plastic EXtractie (SPEX) kunnen plastics hoogwaardig gerecycled worden tot nieuwe verpakkingen. In potentie leidt de technologie ook tot een substantieel lagere milieu-impact, doordat verpakkingsmaterialen niet meer in de verbrandingsoven belanden, maar worden gerecycled.

Merken

In de pilots worden diverse verpakkingen getest: Andrélon shampooflessen, Zwitsal babyzeep, Dove Douchegel, evenals flexibele verpakkingen; Unox soep in zak, Conimex kroepoek en Sun vaatwastabletten. De eerste uitkomsten zijn positief volgens Unilever, waarbij er sprake is van zeer zuiver recyclaat. Volgens Unilever is een circulaire economie voor verpakkingen alleen realiseerbaar wanneer er samen gewerkt wordt met partners in de gehele keten. Het programma Rotterdam Circulair van Gemeente Rotterdam wordt hierbij toegejuicht, omdat het bedrijf hierdoor in contact kan komen met start-&scale ups die hen kan helpen plastic verpakkingen circulair te maken. Een ander voordeel is dat niet alleen Unilever, maar ook andere bedrijven van de nieuwe technologie gebruikt kunnen maken.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!