Nieuwe vergister bij Twence mestoverschot oplossing

Publicatie: 5 mei 2022 | Update: 30 aug 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De eerste varkensmest is aangeleverd. Daarmee kan het vergistingsproces van de installatie langzaam opgestart worden. In de vergister moet straks jaarlijks 250.000 ton varkensmest verwerkt gaan worden. De eerste varkensmest die nu aangeleverd is, is voor de eerste fase van het proces. Daarbij wordt de mestvergisting langzaam opgestart.

De hoeveelheid mest wordt langzaam opgevoerd, zodat uit de vergistingsinstallatie groen gas van aardgaskwaliteit opgewekt  kan worden in een hoeveelheid die goed is voor 3.000 huishoudens. Voor de zomer van 2022 moet de installatie volledig operationeel zijn.

Mestoverschot oplossing

De installatie is een oplossing voor boeren in Twente en Salland, die met een mestoverschot zitten. Die mest wordt verwerkt door Twence.

Het groene gas dat geproduceerd wordt, is een vervanging voor het gebruik van fossiel aardgas en levert daarmee een bijdrage aan de energietransitie. De gemeenten Losser, Enschede en Hof van Twente hebben al een contract met Twence om in 2023 groen gas af te nemen van Twence.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!