Nitrile Handschoen recyclingsprogramma

Publicatie: 31 mei 2023 | Update: 31 mei 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Deze programma’s zijn recyclings oplossingen voor doorgaans moeilijk te recycleren afvalstromen. Neem deel aan zoveel programma’s als je wilt om je impact op onze planeet te helpen verminderen.

Hoe het werkt

Verzamelen is eenvoudig en vereist alleen dat de handschoenen gescheiden worden van andere producten, voordat ze naar TerraCycle verzonden wordt. Afhankelijk van de locatie van de inzameling bestaan er verschillende programma’s, waardoor locaties met zowel een hoog als laag handschoenen verbruik deel kunnen nemen aan het programma.

De handschoenen worden in eerste instantie opgeslagen door hun logistieke partner. Wanneer ze voldoende wegwerphandschoenen hebben verzameld bij alle verschillende deelnemende bedrijven aan het Kimtech™ Nitril Handschoenen Recycling Programma, beginnen ze met het recyclingproces. Ze proberen de wegwerphandschoenen zo lokaal mogelijk en met de beschikbare en modernste technologieën en infrastructuren te recycleren. De nitrilhandschoenen worden met een extruder verwerkt tot kunststofkorrels, die als secundaire grondstof voor nieuwe kunststofproducten dienen. Wegwerphandschoenen kunnen verder worden verwerkt tot grondstoffen voor de productie van bijvoorbeeld parkbanken, afvalbakken of gieters.

Kimberly-Clark Professional™

Kimberly-Clark Professional™ is een wereldleidende fabrikant van gezondheids- en hygiëneoplossingen voor laboratoria en cleanrooms. Samen met TerraCycle® heeft het het eerste recyclingprogramma voor wegwerphandschoenen gelanceerd (ook bekend als The RightCycle™ Programme).

Let op: zij kunnen geen Kimtech™ nitril handschoenen aanvaarden die vervuild zijn, volgens de Europese lijst van afvalstoffen Verordening (AVV), omdat ze als gevaarlijk worden beschouwd en op de juiste manier moeten worden verwijderd. Deze omvatten:

  • Wegwerphandschoenen, die volgens de AVV-afvalstoffensleutel zijn gecategoriseerd als 15 02 02 en gecontamineerd zijn met gevaarlijke stoffen (bijv. chemicaliën).
  • Wegwerphandschoenen, die volgens de AVV-afvalstoffentoets zijn ingedeeld in categorie 18 01 04 en besmet zijn met bloed, afscheidingen of excrementen.
  • Wegwerphandschoenen, die volgens de AVV-afvalstoffensleutel zijn ingedeeld als 18 01 03 en besmet zijn met meldingsplichtige ziekteverwekkers, indien voor verspreiding van de ziekte moet worden gevreesd.
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!