OMEFA Plastics & Tooling

Publicatie: 16 apr 2020 | Update: 16 jul 2020

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Wordt kunststof terecht gedemoniseerd?

Afgelopen maart won Omefa met haar SubTile de Rethink Award 2019. SubTile is een duurzame oplossing voor kunstgrasvelden, die korrels – welke bij conventionele kunstgrasvelden in het milieu terecht kunnen komen – overbodig maakt. Dizzy Soederhuizen van Omefa is uiteraard behoorlijk trots op de erkenning, maar hij vindt tegelijkertijd dat de aandacht voor positieve initiatieven in de industrie veel breder gecommuniceerd moet worden. Dizzy is stellig van mening, dat kunststof de laatste decennia ten onrechte in het verdomhoekje zit. Volgens hem zou niet het materiaal, maar de algemene achteloosheid de zwarte Piet moeten krijgen. Tijd voor een weerwoord!

Kunststoffen, spuitgiettechniek en gereedschapmaken zitten in onze genen. We zorgen voor constante hoge kwaliteit en betrouwbare levertijden. Denken mee over ontwerp en materiaalkeuze. En we stemmen onze productie perfect af op uw behoefte, ook als die groeit. Dat is innovatief partnership zoals onze klanten het graag zien.

Materiaalkeuze

PS, PP, PE, PC, PA, PA+GF, POM, ABS en blends – iedere kunststof heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen en voor- en nadelen. Prijs, kwaliteit, UV-bestendigheid, carbon footprint, chemische bestendigheid en temperatuur – het speelt allemaal mee bij de juiste keuze. Op basis van  jarenlange ervaring adviseren we u welk materiaal voor welke toepassing het meest geschikt is.

Als duurzame onderneming willen we op een innovatieve wijze bijdragen aan een circulaire economie waarin materialen worden hergebruikt, grondstoffen hun waarde behouden en er minder afval is. Wij zijn daarom volledig thuis in de verwerking van recycle- en biomaterialen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!