Opening tunnelcompostering groot succes

Publicatie: 5 okt 2020 | Update: 26 mei 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Op woensdag 26 september 2012 heeft Van Vliet Recycling na jaren van ontwikkelen, bouwen en testdraaien haar nieuwe bedrijfslocatie met bijzondere tunnelcompostering in gebruik genomen.

Met de nieuwe technieken die Van Vliet Recycling vanaf nu toepast, kan 99% van het afval worden omgezet in nieuwe grondstoffen. Daarnaast is het mogelijk om groenafval in zeer korte tijd, circa 14 dagen, om te zetten in hoogwaardige producten. Op donderdag 4 oktober 2012 vond in Hoek van Holland de officiële opening van de nieuwe bedrijfslocatie plaats. Onder toeziend oog van o.a. Alexandra van Huffelen,wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte van de gemeente Rotterdam, werd met een spectaculaire openingsact de geboorte van dit innovatieve project gevierd.

Van Vliet Recycling, onderdeel van de Shanks Group, is een toonaangevend bedrijf dat afvalstoffen omzet in grondstoffen en daarbij de Cradle to Cradle gedachten als uitgangspunten hanteert. Door de krachten te bundelen met de gemeente en het bedrijfsleven, heeft Van Vliet Recycling een recyclingfabriek kunnen realiseren waarmee grondstoffen worden bespaard en CO2 reductie wordt bewerkstelligd.

In de oude situatie gebruikte Van Vliet Recycling 12 hectare grond in de buitenlucht om in een periode van 18 maanden groenafval om te zetten in compost. Vanaf nu beschikt het bedrijf over een innovatieve bedrijfshal van 1,6 hectare groot waarin 16 tunnel van 45 meter lang en 9 meter breed liggen.

Doormiddel van een exacte regulatie van de omstandigheden in de tunnels krijgen zij het voor elkaar om het groenafval al na 14 dagen om te zetten in hoogwaardige producten, waaronder compost. Door een biologische zuivering van de lucht is de geuroverlast voor de omgeving nihil.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!