tunnelcompostering geopend. Onder toeziend oog van o.a. Alexandra van Huffelen,wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte van de gemeente Rotterdam, werd met een spectaculaire openingsact de geboorte van dit innovatieve project gevierd.

Van Vliet Recycling, onderdeel van de Shanks Group, is een toonaangevend bedrijf dat afvalstoffen omzet in grondstoffen en daarbij de Cradle to Cradle gedachten als uitgangspunten hanteert. Door de krachten te bundelen met de gemeente en het bedrijfsleven, heeft Van Vliet Recycling een recyclingfabriek kunnen realiseren waarmee grondstoffen worden bespaard en CO2 reductie wordt bewerkstelligd.
In de oude situatie gebruikte Van Vliet Recycling 12 hectare grond in de buitenlucht om in een periode van 18 maanden groenafval om te zetten in compost. Vanaf nu beschikt het bedrijf over een innovatieve bedrijfshal van 1,6 hectare groot waarin 16 tunnel van 45 meter lang en 9 meter breed liggen.

Doormiddel van een exacte regulatie van de omstandigheden in de tunnels krijgen wij het voor elkaar om het groenafval al na 14 dagen om te zetten in hoogwaardige producten, waaronder compost. Door een biologische zuivering van de lucht is de geuroverlast voor de omgeving nihil.

Ingezonden door

Gerelateerd