Oriënza gaat voor recyclebare dop

Publicatie: 29 sep 2017 | Update: 8 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Als producent van reinigingsmiddelen is Orienza voortdurend op zoek naar manieren om te verduurzamen. Daarbij kijken ze niet alleen naar de samenstelling van hun producten, maar ook naar de verpakkingen. Ze willen nu dan ook overstappen op een zo duurzaam mogelijke verpakking. Hun grootste uitdagingen daarbij zijn de (doseer)dop en de triggersprayer.

Milieuvriendelijke producten

Orienza BV chemicals & detergents is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, verkopen en distribueren van reinigings- en onderhoudsmiddelen onder private label. Ze zijn gevestigd in Papendrecht, waar ze in hun productielocatie jaarlijks ruim 2000 ton milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen produceren. Het milieu is heel belangrijk voor hun: bij de samenstelling van nieuwe producten houden ze rekening met de milieu-impact. Een deel van producten is tevens gecertificeerd door het Eco-label EU programma en Cradle to Cradle Certified TM.

Duurzame verpakkingen

Om hun producten nog milieuvriendelijker te maken, willen ze gebruik maken van duurzame verpakkingen. Ze streven naar materiaal met zo min mogelijk impact op het milieu. Denk bijvoorbeeld aan een composteerbare fles van cellulose, of een verpakking gemaakt van recyclebaar plastic uit de ‘plastic soep’. Hun grootste uitdagingen hierbij zijn de trigger sprays, speciale doseerdoppen en dispensers. Ze hebben verschillende types doppen nodig die zorgen voor kwaliteitsbehoud en de juiste dosering.

Voorwaarden

Ze hebben ongeveer 600.000 flessen nodig op jaarbasis, met een combinatie van doppen en triggersprayers. Het gaat om een assortiment van verpakkingen, met een inhoud variërend van 500 ml tot 5 liter. Verder moet een duurzame verpakking voor hun aan een aantal eisen voldoen.

  • Het materiaal moet recyclebaar of composteerbaar zijn
  • Het materiaal moet kunnen worden gebruikt voor diverse maten en typen verpakkingen en producten
  • De basisverpakking moet weinig volume innemen bij het transport
  • De verpakking moet stevig en geschikt zijn om er reinigingsmiddelen in te kunnen verpakken
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!