Plastic Energy zet afval plastic om tot gerecyclede olie

Publicatie: 19 dec 2022 | Update: 19 dec 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Plastic afval is een wereldwijd probleem en Plastic Energy kan zich aanpassen aan de lokale vereisten en tegelijkertijd samenwerken met internationale en lokale partners om de technologie wereldwijd efficiënt uit te breiden om plasticvervuiling te helpen voorkomen.

Hun visie is om oplossingen te creeren voor de circulaire economie van plastic (Plastic2Plastic) door deze weg te leiden van stortplaatsen en oceanen. Ook willen zij de afhankelijkheid van landen verminderen van de invoer van fossiele brandstoffen.
Verder willen zij lokale economieën en gemeenschappen stimuleren door het creëren van nieuwe banen.

Als missie spelen zij een belangerijke rol bij het oplossen van het wereldwijde plasticprobleem. Verder willen zij de wereldleider worden op het gebied van chemische recycling. In 2025 willen zij 300.000 ton plastic verwerkt hebben en willen zij graag verder uitbreiden van het aantal operationele fabrieken.

Hun team bestaat uit meer dan 170 professionals met veel ervaring in de chemische industrie, afval- en recyclingbeheer, ontwikkeling van alternatieve technologieën, projectfinanciering en regelgevende markten. Samen vormen ze een hooggekwalificeerd team van uitstekende, gedreven mensen die werken om Plastic Energy tot zijn volledige potentieel te brengen.

Plastic Energy recyclet kunststoffen die aan het einde van hun levensduur zijn of kunststoffen die gemengd, vervuild, meerlagig zijn, maar ook kunststoffen die niet meer mechanisch gerecycled kunnen worden zoals:
1. Polyethyleen met hoge en lage dichtheid
2. Polypropyleen & Polystyreen

Thermische anaerobe conversie (TAC)

Gepatenteerde TAC-technologie zet plastic afval aan het einde van zijn levensduur om in een TACOIL om schone gerecycleerde kunststoffen of alternatieve koolstofarme brandstoffen te creëren.

TAC-proces
Plastic afval wordt verhit in afwezigheid van zuurstof totdat het smelt en de polymeermoleculen uiteenvallen om een rijke verzadigde koolwaterstofdamp te vormen.

Als resultaat van dit TAC-proces worden de condenseerbare gassen omgezet in koolwaterstofproducten, terwijl de niet-condenseerbare gassen apart worden opgevangen en verbrand tot procesenergie.

TACOIL
TACOIL is een gerecyclede olie die in petrochemische fabrieken kan worden gebruikt om ethyleen en propyleen te maken – de belangrijkste bouwstenen voor kunststoffen. Voor elke ton verwerkt end-of-life plastic afval wordt 850 liter chemische grondstof TACOIL geproduceerd.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!