PreZero en Gloovy Eco Gloves recyclen wegwerphandschoenen tot nieuwe handschoenen

Publicatie: 12 mrt 2024 | Update: 8 mei 2024

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

PreZero en Gloovy Eco Gloves werken samen om wegwerphandschoenen een nieuw leven te geven. Gloovy heeft als eerste een wegwerphandschoen op de markt gebracht die na gebruik weer ingezet kan worden als grondstof voor nieuwe handschoenen / ‘gloovies’. PreZero brengt deze samen bij de distributeurs van Gloovy en zorgt ervoor dat ze worden verwerkt tot granulaat. Dit wordt erna in de fabriek van Gloovy als grondstof ingezet om nieuwe handschoenen van te ontwerpen.

Jaarlijks belanden ongeveer 400 miljard wegwerphandschoenen in de afvalcontainer. Deze handschoenen worden in diverse sectoren gebruikt: van voeding tot gezondheidszorg en van horeca tot de schoonmaakbranche. Dit is een enorme milieubelasting. De handschoenen zijn meestal van latex of nitril gemaakt, dat zijn grondstoffen die recyclebaar zijn, waardoor de handschoenen na gebruik in de verbrandingsoven belanden.

De ‘gloovy’ is een unieke innovatie die het mogelijk maakt dat wegwerphandschoenen een tweede leven krijgen. Met de recycling van deze handschoenen slaan we twee vliegen in één klap: we zorgen niet alleen dat de ‘gloovies’ na inzameling en verwerking een nieuw leven krijgen, het levert ook CO2-reductie op.

Gloovies: de duurzame, recyclebare handschoen
De duurzame, recyclebare handschoenen van Gloovy zijn voor 60 procent uit gerecycled materiaal, zogenoemd thermoplasten die geschikt zijn voor hergebruik. Gloovy heeft een systeem ontwikkeld om deze grondstoffen ‘in the loop’ te houden. Zo plaatst zij containers bij de hoofdkantoren, distributiecentra of andere hubs van bedrijven, waar de handschoenen kunnen worden ingezameld. PreZero zorgt op haar beurt ervoor dat deze worden verwerkt tot granulaat, waarna er nieuwe handschoenen van worden gemaakt.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!