Raw Materials geeft moeilijk recyclebare producten nieuw leven

Publicatie: 7 apr 2023 | Update: 23 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

RM Group is een full service recyclingbedrijf gespecialiseerd in het verwerken van productieafval uit verschillende industrieën over de hele wereld. Het bedrijf begon zijn avontuur in 2007 door recyclageoplossingen aan te bieden op de Belgische markt. In de jaren die volgden zagen ze een toenemende vraag naar gerecyclede grondstoffen en herbruikbare materialen en besloten ze om hun activiteiten verder uit te breiden binnen Europa en naar andere landen wereldwijd.

Ze zijn een belangrijke speler in de inkoop van oud papier, kunststoffen, textiel en metalen en zetten zich in om afvalstromen om te zetten in bruikbare en waardevolle grondstoffen. Op basis van jarenlange ervaring en expertise bieden zij een breed scala aan maatwerkoplossingen voor alle soorten afvalproductieafval. Daarnaast zorgen ze ervoor dat ze aan al uw wensen voldoen. Als gecertificeerd en gespecialiseerd afvalverwerkingsbedrijf streven zij ernaar om zoveel mogelijk materialen op hun locatie te verwerken conform alle wettelijke eisen en de hoogst geldende milieunormen.

Als een van de Europese toonaangevende afvalbeheer en recycling bedrijf biedt Raw Materials Recycling alle soorten afvalpapierrollen, balen en vellen, OCC SBS Houtvrij, Kraftpapier, Leervrij papier, Behang, Siliconenpapier, Bedrukt papierrollen, Wasgecoat papier, Polycoated papier. Ze bieden ook alle soorten plastic rollen en ballen, LDPE PP PVC PET mix gelamineerde rollen, bedrukt en onbedrukt.

Door hun hoogontwikkelde logistieke netwerk zorgen zij ervoor dat de inzameling en levering van afval snel en efficiënt gebeurt, specifiek afgestemd op de behoeften van elke klant. Raw Materials Recycling streeft naar flexibiliteit en snelle service. Daarom hebben ze samenwerkingsverbanden van vervoerders over de hele wereld met ervaring in zowel het wegtransport als de maritieme sector. Zij plaatsen open-top containers, stapelbare planken en zeecontainers.

Soorten materialen

PLASTIC: PET: polyethyleentereftalaat – HDPE: polyethyleen met hoge dichtheid LDPE: polyethyleen met lage dichtheid – LLDPE: lineair polyethyleen met lage dichtheid PVC: polyvinylchloride – PP: polypropyleen – PS: polystyreen. Alle andere kunststoffen die niet in een van de bovenstaande categorieën vallen.

PAPIER: Offsetpapier – Gelamineerd papier – Papier Gemetalliseerd – LWC (Lightweight Coated Cigarette paper – Coated Paper – Paper – Rice Paper – Briefpapier Wallpaper – Filterpapier.

OVERIGE: Textiel – Linnen – Leer / Leer – PP Non Woven Fabric – Pet Non Geweven stof Katoen – Wol – Jacquard – PVC dekzeilen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!