Recycle Wall verzamelt acht afvalstromen op een plek.

Publicatie: 22 aug 2022 | Update: 10 aug 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De ingezamelde batterijen uit de Recycle Wall worden door Stibat gerecycled. Als non-profitorganisatie faciliteert Stibat alle spelers die betrokken zijn tijdens de levenscyclus van batterijen en accu’s. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van producten en grondstoffen en zorgt voor een veilige en verantwoorde verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

De ingezamelde telefoons, kleine elektrische apparaten, lampen en cartridges worden gerecycled door Stichting OPEN. Wecycle is de naam waaronder Stichting OPEN campagnes voert om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren.
Het doel is zo veel mogelijk elektronisch afval op een verantwoorde manier te laten recyclen. Bij verantwoorde recycling worden zo veel mogelijk grondstoffen voor hergebruik teruggewonnen zoals (aard)metalen en plastics. Daarnaast wordt schade aan het milieu voorkomen door schadelijke stoffen als kwik, cfk’s of pcb’s te verwijderen of te vernietigen. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren.

Alle ingezamelde textiel en kleding wordt overgedragen aan Leger des Heils ReShare voor hergebruik. Zij geven de kleding een nieuwe bestemming door het weg te geven aan mensen in nood, door het te recyclen of door het te verkopen, o.a. in hun eigen tweedehands – en vintage kledingwinkels: de ReShare Stores. Alle opbrengsten gaan naar het hulpaanbod van het Leger des Heils: directe maatschappelijke hulpverlening aan mensen zonder helper, zoals daklozen en verslaafden.
Let op! Alle kleding moet schoon, droog en in een gesloten zak worden gedoneerd.

Petflessen worden ingezameld door de Made Blue Foundation. Nog altijd hebben 785.000.000 mensen geen toegang tot schoon drinkwater en daar willen zij wat aan doen. Het statiegeld van jouw PET-flesje is waar de organisatie écht iets mee kan. Elk flesje dat jij in de Recycle Wall inlevert zorgt namelijk voor 500 liter schoon drinkwater in landen met permanente waterstress zoals Ethiopië, Oeganda en Bangladesh. De missie ‘schoon drinkwater voor iedereen’ kan dankzij jouw bijdrage worden gerealiseerd.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!