Redfeet brothers brengen duurzame zwembroek uit

Publicatie: 9 jan 2020 | Update: 7 mei 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Hun idee is om de wereld beter te helpen met boeiende projecten. Om te beginnen met zwemshorts, willen ze hun impact blijven verbeteren, hun voetafdruk verkleinen en een glimlach op de gezichten van mensen toveren. Door duurzame stof te gebruiken en de RePack-enveloppen opnieuw te gebruiken, besparen ze veel extra materiaal zodat ze allemaal kunnen gaan surfen.

Repreve stof

Super duurzame stof, gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. Ze zijn super trots dat ze Repreve-stof kunnen gebruiken in hun zwemshorts. Je stof van de beste kwaliteit geven met een beter bewustzijn. Een zwembroek is gemaakt van ongeveer 11 flessen.

Verpak de verpakking opnieuw

Je ontvangt je badbroek bij je thuis in een RePack, een herbruikbare en herbruikbare verpakking (tot 20 keer). Om hun te helpen van wegwerpafval af te komen, hoeft u alleen maar de lege RePack-envelop gratis in een brievenbus te deponeren, waar ook ter wereld!

Wat zijn de CO2-besparingen van een RePack?

RePack wordt geretourneerd voor hergebruik in letter-formaat. Eenmaal teruggestuurd, is het niet meer nodig om één verpakking voor eenmalig gebruik van deze planeet te produceren. Op basis van gegevens van International Postal Company heeft het verzenden van een brief een CO2-voetafdruk van 37 gram CO2 per zending. Het vervaardigen van een nieuwe kartonnen doos produceert tussen 100 – 500 g CO2 en een plastic zak tussen 100 – 200 g CO2.
Geretourneerde verpakkingen hebben een kleinere ecologische voetafdruk dan verpakkingen voor eenmalig gebruik met een grote marge.

Gemaakt van gerecycled materiaal

RePack is ontworpen om minstens 20 keer te worden hergebruikt. Dat betekent dat de materialen en het ontwerp duurzaam en tijdloos zijn. RePack is gemaakt van gerecycled PP, hetzelfde materiaal als de iconische blauwe Ikea-tas. Materiaal is getest en gekozen vanwege zijn duurzaamheid en gebruiksgemak. De productie van RePack heeft een grotere CO2-impact dan een plastic zak voor eenmalig gebruik of een kartonnen doos, maar de retourmethode maakt RePack onverslaanbaar op het gebied van milieuprestaties, zowel wat betreft CO2-reductie als afval.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!