Renewi en Albert Heijn geven oude pannen een nieuw leven

Publicatie: 21 dec 2023 | Update: 21 dec 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Sinds 25 september jl. kunnen bezoekers van Albert Heijn sparen voor PFAS-vrije pannen van GreenPan, die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Om te preveniëren dat de gebruikte pannen bij het restafval belanden, ontvangen de bezoekers extra spaarzegels door tijdens de actie gebruikte pannen in de supermarkt in te dienen. Albert Heijn werkt samen met waste-to-productbedrijf Renewi. De oude pannen worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten.

Een ingeleverde pan levert 15 pannenzegels op, waarmee voor nieuwe pannen gespaard kan worden.
Johan van der Zanden, directeur marketing en communicatie: “Met deze inruilactie maakt Albert Heijn het mogelijk voor klanten om op een makkelijke manier bij te dragen aan de circulaire economie.

Marc den Hartog, Renewi directeur Commercial Waste Nederland: “Samen bieden we klanten van Albert Heijn de mogelijkheid om oude pannen op een weldoordachte manier te recyclen. De samenwerking zorgt ervoor dat er van de pannen uiteindelijk stalen en aluminium gebruiksvoorwerpen worden gemaakt. Dat kan een nieuwe pan zijn, maar bijvoorbeeld ook een fiets of fietsonderdelen.

Het aanbod nieuwe pannen bestaat uit kook- en koekenpannen, stomer, wok, tajinedeksel en een gourmetstel. Deze pannen van topkwaliteit zijn gemaakt van gerecycled aluminium en rvs en de anti-aanbaklaag op de koekenpannen is volledig PFAS-vrij. Sparen kan tot en met 4 februari 2024 en verzilveren tot en met 11 februari 2024.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!