Roodbeen geeft meubilair een tweede leven

Publicatie: 28 apr 2023 | Update: 28 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Kantoren worden veelal na een aantal jaar opnieuw ingericht. Maar wat gebeurt er met het bestaande meubilair? Veelal wordt dit weggegooid, maar bij Roodbeen vinden ze dat dit ook anders kan. Ook al is het meubilair verouderd en niet in de beste staat meer, alsnog kunnen er onderdelen worden hergebruikt of volledig worden opgeknapt. Hiermee wordt de inzet van nieuwe grondstoffen tot een minimum beperkt. Zo helpen ze mee aan een circulaire economie.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen om je huidige meubilair te refurbishen of je huidige meubilair door hun in te laten nemen bij aanschaf van het nieuwe meubilair. Zij zorgen er dan voor dat uw oude meubilair wordt hergebruikt. Dit kan door stoelen bijvoorbeeld te laten herstofferen of het hergebruiken van tafelonderstellen door deze te voorzien van nieuwe bladen. Daarnaast vervangen zij bijvoorbeeld ook de vulling van een bank waarna deze weer opnieuw gestoffeerd wordt. Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw oude meubilair opnieuw in te zetten, al is het maar een onderdeel ervan.

Refurbished bureaustoelen kopen

Niet alleen jouw eigen meubilair kun je laten refurbishen, bij hun kun je namelijk ook refurbished meubilair inkopen. Bijvoorbeeld deze bureaustoel van Giroflex: technisch helemaal gecontroleerd, de onderdelen zijn vervangen waar nodig en de stoel is opnieuw gestoffeerd. Zo kan dit product opnieuw nog jaren meegaan en voorkomen ze dat deze op de afvalstapel beland.

IMG_0263

Zo hebben zij meerdere refurbished producten op voorraad, maar ook kunnen zij indien u specifieke wensen heeft op zoek gaan naar refurbished meubialir en zo jouw gehele kantoor refurbished inrichten. Zij werken met meerdere partners samen die allemaal een steentje bijdragen en het oude meubilair hergebruiken.

Periodiek onderhoud en reiniging

Elk meubilair heeft ook zo zijn eigen onderhoud nodig die vaak wel vergeten wordt. Door periodiek meubilair te reinigen en onderhoud te geven verleng je de levensduur van de producten. Bureaustoelen die intensief gebruikt worden, hebben ook de juiste aandacht nodig. Zo kan het oliën van de gasveer of het aandraaien van loszittende schroeven de levensduur van de stoel al enorm verlengen.

Het periodiek reinigen van een bureaustoel is niet alleen een belangrijk onderdeel voor de levensduur van de stof, maar ook voor jouw gezondheid. Door het ophopen van fijnstof en micro-organismen in de stoffering kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan.

Refurbishment koffiemachine

Aangezien koffieautomaten tegenwoordig grotendeels bestaan uit duurzame materialen, is het in veel gevallen mogelijk een automaat opnieuw in te zetten. Door het refurbishen van deze automaten hoef je niet te investeren in een volledig nieuw apparaat. Daarnaast betekent de keuze voor een refurbished koffieautomaat dat je bijdraagt aan een circulaire economie. Door te kiezen voor een gereviseerde automaat beperk je de hoeveelheid geproduceerd afval.

Tijdens de revisie worden de automaten volledig gedemonteerd om zo grondig te kunnen reinigen. De slijtdelen van de componenten worden preventief vervangen. Het monitoren van de kwaliteit is uiteraard een continu proces. Zij werken transparant. Mede door het gebruik van checklisten is het zowel voor hun als voor u als klant inzichtelijk wat er daadwerkelijk aan de automaat is vervangen, wie verantwoordelijk is voor het revisietraject en op welke wijze de eindcontrole is doorlopen.

Wanneer je het refurbishen van de koffieautomaat door hun uit laat voeren zullen er geen concessies worden gedaan als ze het hebben over de kwaliteit. De automaten worden volgens de laatste stand der technieken, rekening houdend met eventuele modificaties en software updates vanuit de fabrikant, gereviseerd. Dit alles uiteraard rekening houdend met de juiste prijs/kwaliteitverhouding.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!