Shell & Nordsol willen schone brandstof voor het zwaar wegentransport

Publicatie: 25 jul 2023 | Update: 25 jul 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Bio-lng is een schoon alternatief voor fossiele brandstoffen. Het wordt gemaakt van organisch afval, zoals etensresten. En als brandstof, zorgt bio-lng voor bijna geen uitstoot van fijnstof én het genereert minder dan 80% broeikasgassen in vergelijking met diesel.

De transportsector helpen verduurzamen door een schone, alternatieve brandstof te produceren

Shell wil haar klanten helpen te verduurzamen en investeert volop in de energietransitie, vertelt President-Directeur Shell Nederland. Hierbij werken ze samen met partners, zoals Renewi en Nordsol. Bio-lng is een volgende stap in het duurzamer maken van de transportsector.

Van organisch afval naar een duurzame brandstof voor het transport

In deze samenwerking zorgt Renewi voor de inzameling van organisch afval bij restaurants, de detailhandel en de voedselverwerkende industrie door heel Nederland. Na een voorbewerking zet Renewi het organisch afval middels anaerobe vergisting om in biogas en brengt dit voor een deel naar de bio-lng-installatie van Nordsol, gebouwd op het terrein van Renewi in Amsterdam Westpoort.

Vervolgens wordt het biogas, dat uit methaan en CO2 bestaat, gereinigd. Het methaan in het biogas wordt verwerkt tot vloeibaar bio-lng. De CEO bij Nordsol zegt, dat de inzet van slimme, energie-efficiënte technologie de basis vormt voor een lokale, circulaire economie en een gezonde business case. Ook de bio-CO2 wordt als duurzaam product afgezet.

Dankzij deze samenwerking kunnen ze hun klanten in de logistieke sector een schoner alternatief bieden, beginnend met zwaar wegvervoer. En op termijn ook in de scheepvaart.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!