Stichting Scooter Recycling Nederland

Publicatie: 5 sep 2021 | Update: 8 sep 2021

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

In Nederland rijden circa 1.2 miljoen brom- en snorfietsen. Al deze tweewielers worden op een zeker moment afgedankt, gemiddeld na ruim 10 jaar. Het is van maatschappelijk belang om deze voertuigen aan het eind van de rit op een verantwoorde manier te recyclen. Om die reden hebben RAI Vereniging – als vertegenwoordiger van scooterfabrikanten en -importeurs – en BOVAG – als vertegenwoordiger van scooterbedrijven – in 2011 de Stichting Scooter Recycling Nederland (SRN) opgericht.

Kosteloze inzameling en recycling

Het landelijke netwerk van SRN bestaat inmiddels uit meer dan 180 inleverpunten en ruim 65 scooterdemontagebedrijven. Zij zorgen ervoor dat de eigenaar zijn oude scooter kosteloos kan inleveren. Het SRN-erkende demontagebedrijf verwijdert de milieubelastende materialen zoals olie, brandstof en de accu. Deze materialen worden vervolgens ingezameld en gerecycled. Sommige onderdelen worden gedemonteerd en als gebruikt onderdeel verkocht. Het metaal dat overblijft, wordt via een shredderbedrijf teruggewonnen voor hergebruik. Door de materialen duurzaam te recyclen en te verwerken in nieuwe producten dragen de deelnemers van SRN bij aan de circulaire economie.

Recyclehelden

Eigenaar van tweewielerbedrijf Tensen, Tjem Tensen, heeft de felicitaties en het bijbehorende SRN-logobord dankbaar namens alle collega-recyclehelden in ontvangst genomen. Tensen is al langer bewust bezig met de zorg voor het milieuvriendelijk demonteren van afgedankte scooters. “We willen onze klanten volledig ontzorgen. SRN is voor ons het uithangbord. Hiermee laten we zien dat, wanneer iemand een oude scooter inlevert, we voor een goede afwikkeling zorgen”, aldus Tensen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!