SUNT gebruikt geredde bananen voor bananenbrood

Publicatie: 14 dec 2022 | Update: 14 dec 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Miljarden bananen belanden ieder jaar in de prullenbak, lang voordat ze de supermarkt bereiken. Simpelweg omdat ze niet voldoen aan de cosmetische standaarden van de voedingsindustrie. En dan hebben we het niet alleen over te kleine, te kromme of te grote bananen. Maar zelfs groene, rijpe en losse bananen worden onnodig verspild.

SUNT redt deze bananen van de prullenbak en maakt daar gezonde innovatieve producten van. Zoals bananenbrood en ‘baked donuts bijvoorbeeld’. Zo kan jij ultiem genieten en strijd je tegelijkertijd voor een duurzamere voedingsindustrie. We change the game, but you make the actual change!

SUNT stopt jouw favoriete ontbijt of snack in een gezonder én duurzamer jasje. Dat maakt iedere hap die jij neemt dus eigenlijk een stem voor een verspillingsvrije voedingsindustrie mét een positieve impact op het klimaat. En daar heb je dus helemaal geen geitenwollensokken voor nodig. De keukencardio, die doen zij al voor je. Al hun recepten zijn zonder geraffineerde suiker, boter of olie & lactose- (en vaak ook gluten-) vrij. Zo wordt je steentje bijdragen een kleine moeite met een grote impact!

Wat begon met een goeie deal voor gratis overgebleven bananen bij een plaatselijke supermarkt, groeide uit tot een missie om wereldwijd geen banaan meer verloren te laten gaan, met een flinke dosis lef de voedingsindustrie te verduurzamen en het bakkerijschap te innoveren.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!