Bij iedere onderneming waar voedsel bereid wordt, komen voedselresten vrij. Dit kan gekookt of ongekookt zijn en we noemen dit swill. Daarom zet Milieu Service Nederland zich in om swill afval op een milieuvriendelijke wijze te verwerken tot nieuwe grondstof zoals compost of biogas. Door jouw swill afval te scheiden, voorkom je dat deze grondstoffen verloren gaan.
Swill scheiden bij de bron
Het is onze missie om Nederland afvalvrij en CO2-neutraal te laten ondernemen. Om dit te behalen is het belangrijk om afval te scheiden bij de bron. Bronscheiding zorgt ervoor dat jouw ingezamelde grondstoffen optimaal gerecycled kunnen worden, waardoor we de grondstoffen in de kringloop houden.
Waarom Swill gescheiden inzamelen?
Hoe beter je jouw swillafval scheidt bij de bron, hoe beter het hergebruikt kan worden. Bovendien hou je minder restafval over, en dat is weer financieel aantrekkelijk. Met andere woorden; het scheiden van afval is heel belangrijk voor mens, milieu en je portemnonee. Zij bieden een passende oplossing voor ieder type afval. Zij helpen je graag met het inzamelen en afvoeren van al jouw verschillende afvalstromen. Daarbij plaatsen zij containers gratis in heel Nederland. Handig, alles in één keer geregeld!
Wat gebeurt er met jouw Swill?
Swill is goed te verwerken tot nieuwe grondstof. Het proces van afvalverwerking begint na de inzameling. De etensresten gaan naar een vergister, waarbij door middel van verhitting de schadelijke bacteriën worden gedood. Vervolgens worden de etensresten tot moes vermalen en in een grote tank gestort. Hierna volgt een soort biologisch verteringsproces, waarbij er bacteriën aan het afval worden toegevoegd. Deze bacteriën zorgen ervoor dat er biogas vrijkomt.
Van swill kan biogas, compost of diesel gemaakt worden. Biogas kan als brandstof gebruikt worden om energie op te wekken, of om machines en voertuigen te laten werken. Het is ook mogelijk om biogas verder te verwerken, zodat uiteindelijk een gas overblijft dat van dezelfde kwaliteit is als aardgas. Tijdens het vergistingsproces van swill, komen er ook vetresten bovendrijven. Deze worden apart afgezogen en verwerkt tot biodiesel. Biodiesel is een duurzame energiebron. Het restant van het afval dat vervolgens overblijft, vormt een waardevolle meststof die hergebruikt kan worden in bijvoorbeeld de land- of tuinbouw. Vraag een swill container aan.