Sympany opent eerste hippe kledingwinkel

Publicatie: 17 aug 2022 | Update: 17 aug 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Sympany heeft een primeur. Ze openen voor het eerst een hippe kledingwinkel voor tweedehands kleding. Op 12 augustus 2022 heeft de “not so grand” opening op de Steenweg in Utrecht plaatsgevonden.

Ken je dat verhaal van Benjamin Button? Benjamin wordt oud geboren en wordt elk jaar jonger. Met de kleding die je bij Benjamins koopt is het net zo. Oud wordt jong en nieuw. Tweedehands, refurbished, duurzaam of circulair. Noem het zoals je wilt.

Op 17 juni 2022 werden de handtekeningen gezet tussen textielinzamelaar Sympany en Jyoti Daalmans, waarmee het concept Benjamins werd geboren. Inmiddels heeft de winkel in hartje Utrecht haar deuren geopend. De kleding wordt gesorteerd en geleverd door Sympany. De winkel biedt meer dan alleen kleding. Er zijn gerecyclede items te koop; gedragen kleding kan ingeleverd worden en er is een atelier waar kleding gerepareerd wordt. Benjamins is de toekomst van de kledingindustrie en elk item wordt gezien als het begin van een nieuw verhaal. Iedereen is uniek en daar bestaat geen one size fits all collectie voor. Draag het en own het.

Be Benjamin.

“Wij zijn er voor iedereen en willen het vooroordeel van tweedehands doorbreken met unieke frisse en stijlvolle items. Met Sympany heb ik daar een ambitieuze en schitterende partner in” volgens Jyoti Daalmans.

Het grootste deel van de kleding is al eerder gedragen en bestaande materialen zijn de basis voor nieuwe producten. Zo werkt Benjamins aan een meer duurzame kledingindustrie.

Waarom Benjamins?

Het zorgt voor een stijlvolle bestemming voor afgedankte kleding in Nederland
Het is een oplossing om het gebruik van primaire grondstoffen te stoppen
Het levert een bijdrage aan een duurzame wereld
Het is een voorbeeld voor de moderne circulaire textielketen
Het behoud van de hoogste waarde van materialen

Het starten van een winkel zoals Benjamins past goed bij de circulaire missie van Sympany. Lokaal hergebruik is nog steeds de meest duurzame optie.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!