Tank verwerkt ter plekke organisch afval in biogas

Publicatie: 14 jul 2023 | Update: 14 jul 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

OrganicTank is een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op inzamelen, verwerken en verhandelen van organisch afval uit de AGF- sector. Het ingezamelde afval dient als ‘voeding’ voor de biovergister. In de vergister wordt met het organisch afval biogas opgewekt waarmee vervolgens weer elektriciteit wordt gemaakt. Op deze wijze wordt met het afval op duurzame wijze groene stroom opgewekt.

De inzameling wordt onder andere verzorgd door het opstellen van een tank met verwerker op de locatie van de klant waar het AGF-afval vrijkomt. Of dit nu over-datum product is, producten die niet aan de kwaliteitseisen voldoen, of afval afkomstig van snijkeukens, dit kan allemaal gestort worden in de verwerker die het in de tank pompt. Door het gebruik van een tank kunnen ze lekvrij en vrijwel geheel geurvrij het afval opslaan, zonder dat er verdere handelingen aan te pas komen zoals het afvoeren en schoonmaken van bakken et cetera. Eenmaal gestort zorgt OrganicTank voor afvoer en verwerking en heeft de klant hier geen omkijken meer naar.

De verwerker kan zowel binnen en buiten het gebouw geplaatst worden, wat voor de klant maar de meest geschikte situatie is. Door de mogelijkheid de werking van de tank en de vullingsgraad hiervan op afstand te kunnen monitoren, weet OrganicTank precies wanneer de tank geleegd moet worden of dat er onderhoud aan de tank gedaan moet worden. OrganicTank beschikt over alle benodigde registraties om dit afval te mogen verwerken, vervoeren, inzamelen en te verhandelen.

Graag zouden ze eerst in contact willen komen om te overleggen en om te kijken hoe ze op efficiënte en verantwoorde wijze  de afval kunnen verwerken. Ze denken graag mee in het vinden van oplossingen voor het organisch afval bij AGF-bedrijven, aldus Robert van der Bij.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!