TerraCycle recycleprogramma´s

Publicatie: 11 jul 2016 | Update: 23 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

TerraCycle elimineert het idee van afval door het recyclen van het “niet-recyclebare”. Of het nou koffiecapsules bij jou thuis, pennen van scholen of plastic handschoenen van productie faciliteiten zijn. TerraCycle kan bijna elk soort afval inzamelen en recyclen. Ze werken samen met individuele inzamelaars, als ook met grote consumenten producten bedrijven, winkels, producenten, gemeenten en kleine bedrijven in 20 verschillende landen wereldwijd.

TerraCycle biedt gratis recyclingprogramma’s aan die gesponsord worden door merken, fabrikanten en detailhandelaars over de hele wereld om jou te helpen bij het verzamelen en recyclen van jouw moeilijk recyclebare afval. Kies de programma’s waar je lid van wilt worden, begin met verzamelen bij jou thuis, op school, met je vereniging of op kantoor.

Door het inleveren van afgedankte producten kun je TerraCycle punten ontvangen en die kunnen ingewisseld worden voor een geld donatie naar jouw goede doel, school, een liefdadigheidsgift of zelfs een productset.

Onderzoek en Ontwikkeling

Hun proces begint bij hun eigen O&O-team – wetenschappers en specialisten op het gebied van materiaaltoepassingen die in hun verschillende kantoren werken en samenwerken met toonaangevende universiteiten. Het O&O-team analyseert de materialen om te bepalen hoe ze op de juiste manier kunnen worden verwerkt tot iets nieuws. Dit omvat het afbreken van het afval, het scheiden ervan in bouwstenen en vervolgens het recyclen van deze materialen voor nieuwe toepassingen.

Onderzoek naar regelgeving

TerraCycle voert een uitgebreide beoordeling uit van de materialen die ze willen ontvangen en recyclen.

Regelgeving: Ze onderzoeken de lokale, regionale en nationale regelgeving om na te gaan hoe elk item op de geaccepteerde afvallijst veilig kan worden ingezameld, verzonden en/of opgeslagen binnen elke markt.

Technische recyclebaarheid: Ze beoordelen de materiaalsamenstelling van het geaccepteerde afval om te bepalen hoe het materiaal moet worden gesorteerd, verwerkt en omgezet in een bruikbare grondstof voor de productie van gerecyclede producten.

Praktische recyclebaarheid: Ze leggen de nadruk op praktische factoren (zoals besmettingsniveaus of beperkingen van leveranciers en apparatuur) om te bevestigen dat ze een haalbare toeleveringsketen hebben om te recyclen.

Ontvangst en Registratie

In elk land worden afvalzendingen verzonden naar lokale TerraCycle Material Recovery Facilities (MRF’s), die altijd gevestigd zijn in het land waar de afvalstoffen vandaan komen. TerraCycle is momenteel actief in 21 landen en beheert wereldwijd meer dan 35 MRF’s.

Wanneer een zending van een inzamelbedrijf bij een van onze MRF’s aankomt, scannen ze deze om de verzendinformatie, de datum, het gewicht en het materiaal van die lading te registreren.

Sortering en Combinatie

Ze sorteren materialen op basis van hun kenmerken en samenstelling, waarbij ze gebruik maken van een breed assortiment sorteertechnologieën, waaronder handmatig sorteren, groottescheiding, zinken/drijven, optisch, luchtdichtheid, zwaartekracht, magnetisch en meer, om materiaal stroomafwaarts te leiden naar het juiste proces voor verwerking en behandeling.

Verbranding (of elke andere vorm van omzetting van afval in energie) wordt vermeden. Zij maken nooit gebruik van verbranding als een einde-levensduuroplossing voor enig materiaal waarvoor ze recycling garanderen (alle geaccepteerde afvalstromen vind je op hun programmapagina’s. Ze gebruiken de omzetting van afval in energie alleen voor het kleine percentage ontvangen materiaal dat niet conform is (d.w.z. materialen dat het programma niet zou moeten verzamelen) of materialen waarvoor het wettelijk verplicht is om ze op deze manier te verwerken (d.w.z. medisch afval), en ze zullen alles doen om niet-conforme materialen te recyclen die in andere programma’s kunnen worden toegelaten.

Reiniging en Verwerking

Nadat de verschillende materiaalsoorten per categorie zijn gesorteerd, worden ze gereinigd. Daarna gaan ze naar externe partners die het materiaal tot bruikbare vormen transformeren. Metalen en aluminium worden bijvoorbeeld versnipperd en tot metaalplaten, ingots of staven gesmolten. Glas wordt gebroken en gesmolten voor gebruik in nieuwe glazen flessen (bij helder glas) of voor toepassingen met baksteen, cement of beton (bij gekleurd glas). Rubber wordt over het algemeen cyrogeen gemalen en vervolgens tot poeder gereduceerd voor toepassing in vloerbedekking. Organische stoffen worden gecomposteerd of gebruikt in industriële en commerciële meststoffen.

Kunststoffen zijn de grootste categorie materialen die ze via hun programma’s verzamelen. Deze materialen worden verkleind (kleiner gemaakt door ze te versnipperen of te vermalen), vervolgens gesmolten en omgevormd tot korrels, vlokken of poeders.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!