The Furniture Recycling Group klaar voor de volgende stap in matrasrecycling

Publicatie: 8 jan 2023 | Update: 1 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

The Furniture Recycling Group (TFR Group), de toonaangevende Britse specialist in matrasrecycling, heeft zich verzekerd van een investering van het Nederlandse matrasrecyclingbedrijf RetourMatras. Met de samenwerking breidt de TFR Group zijn verwerkingscapaciteit in Engeland uit naar 1,5 miljoen matrassen per jaar. Afgedankte matrassen worden hierdoor verwerkt tot herbruikbare secundaire grondstoffen, welke anders verloren zouden gaan.

De investering helpt TFR Group om iets te doen aan het aantal afgedankte matrassen in Groot-Brittannië, dat de laatste vijf jaar sterk is toegenomen. Door de gecombineerde kennis en ervaring van de bedrijven te benutten, kan TFR Group schaalvoordelen behalen, de herwinbaarheid van materialen verder verbeteren en aanzienlijke besparingen op CO2-emissies realiseren.

The Furniture Recycling Group heeft zijn omzet en personeelsbestand de afgelopen vier jaar verdubbeld en sinds 2012 meer dan 3,5 miljoen matrassen gerecycled, waardoor 30.000 ton materiaal is teruggevloeid in de economie. Het bedrijf refurbished ook matrassen waarmee het zijn betrokkenheid bij de kernbeginselen van de circulaire economie onderbouwt . Dankzij een speciaal proces kan TFR Group garanderen deze matrassen zo goed als nieuw zijn, op basis van de criteria die samen met de klanten zijn vastgesteld. Refurbishen voorkomt dat waardevolle matrassen als afval eindigen doordat ze een tweede leven krijgen en in omloop blijven.

Volgens Nick Oettinger, CEO en oprichter van TFR Group zijn zij voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hun capaciteiten te ontwikkelen en zijn verheugd over de samenwerking met RetourMatras. De investering is een volgende stap in de ontwikkeling van hun bedrijf en zal bijdragen aan de optimalisering en groei van hun recycling- en opknapprocessen. De investering stelt hun in staat het bereik van hun diensten te verbreden, het bedrijf sneller te laten groeien en hun automatiseringsplannen sneller uit te voeren, waardoor de kosten van matrasrecycling voor hun klanten uiteindelijk zullen dalen.

RetourMatras recyclet matrassen en maakt de materialen klaar voor hergebruik in Nederland. Een zelfontwikkeld, ultramodern geautomatiseerd proces maakt de recycling van matrassen haalbaar en stelt RetourMatras in staat een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de Nederlandse recyclingdoelen. Het bedrijf zoekt actief naar mogelijkheden om zijn invloed uit te breiden.

Zij zijn heel enthousiast over de samenwerking met TFR Group nu het bedrijf zijn volgende groeifase ingaat. TFR Group is een mooi voorbeeld van ondernemerschap in de circulaire economie. Door samen te werken met spelers in de hele waardeketen, is het zo, dat ze meer matrassen kunnen recyclen. Verder kunnen ze matrassen verwerken tot waardevolle grondstoffen door gebruik te maken van de beste praktijkervaringen en unieke processen van zowel TFR Group als RetourMatras.

Naast uitbreiding van de recyclingcapaciteit in Groot-Brittannië willen de partijen graag samenwerken om de recycling van matrassen efficiënter te maken door het transport, de ontmanteling en de herwinbaarheid van materialen te optimaliseren en zo uiteindelijk te werken aan een volledig circulaire waardeketen voor matrassen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!