Timberland maakt sneakers van gerecyclede petflessen

Publicatie: 25 apr 2019 | Update: 14 okt 2021

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Timberland is een schoenenmerk die niet alleen rekening houdt met comfort en kwaliteit, maar zich ook zeker actief bezig houdt met het milieubewust realiseren van schoenen. Het merk streeft naar het beste product voor zowel de natuur als de maatschappij. Sinds 2009 vinden 310 miljoen plastic flessen een nieuw leven in de schoenen van dit milieubewuste merk.

 

De ReBOTL herensneaker van Timberland is zowel duurzaam als milieuvriendelijk. De sneaker die voor 50% bestaat uit gerecyclede PET-flessen is een trendy, lage sneaker die een stap in de goede richting is om de impact van plastic op het milieu te verminderen. Ieder paar schoenen is gemaakt van 6 tot 10 plastic flessen van over de hele wereld. De flessen die hiervoor worden gebruikt zijn niet-biologisch afbreekbare plastic flessen. Dit betekent dat Timberland met het produceren van deze schoenen niet alleen jou helpt, maar ook het milieu. De flessen die voor de schoenen worden gebruikt kunnen niet door de natuur worden afgebroken, maar wel worden hergebruikt als product voor deze ideale sneaker!

 

Inmiddels heeft Timberland bijgedragen aan het recyclen van 345 miljoen plastic flessen. Ook heeft het bedrijf al 10 miljoen bomen gepland wereldwijd, waarmee ze maar liefst twee jaar op hun doel vooruit lopen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!