Tool Refashion voor uitwisseling materialen en kennis rondom recycling

Publicatie: 21 jul 2021 | Update: 25 jun 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Refashion, de Franse organisatie voor ecologische mode, lanceert een online tool die Europese recyclingbedrijven kan helpen om kennis en materialen uit te wisselen. Dat schrijft de organisatie in een persbericht. De tool staat bekend onder de noemer Recycle by Refashion.

Via het platform kunnen bedrijven binnen aangegeven regio’s locaties vinden waar recyclebaar materiaal te verkrijgen is, zoals gebruikt textiel of reststoffen, evenals bedrijven die zelf aan recycling doen. Ook kan kennis worden gedeeld over recyclingmethodes. Het doel van Refashion is om gerecyclede materialen breder beschikbaar te maken, innovatieve en schaalbare oplossingen te ontwikkelen, en verschillende partijen op het gebied van recycling met elkaar te verbinden. Daarbij beperkt Refashion zich niet tot mode: ook andere takken, zoals plasticproductie en de auto-industrie, worden bij het netwerk betrokken.

Honderdzestig partijen hebben zich reeds bij Recycle by Refashion aangesloten. 65 procent daarvan is Frans, 35 procent komt uit andere Europese landen. Veertig procent maakt materialen voor kleding en schoenen, de overige zestig procent zijn zogeheten ‘transformatiebedrijven’ die halffabricaten of producten leveren aan de textiel-, plastic-, transport- en bouwindustrieën.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!