Trinseo extraheert polymeren voor nieuwe gerecycleerde polymeren

Publicatie: 14 jul 2023 | Update: 10 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Trinseo, leverancier van speciale materiaaloplossingen, heeft een proefinstallatie voor het oplossen van polycarbonaat (PC) in Terneuzen, Nederland. De nieuwe proefinstallatie is een belangrijke stap in Trinseo’s streven naar duurzaamheid en maakt deel uit van de reis om de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf te realiseren.

Een essentieel onderdeel van Trinseo’s innovatie is gericht op het ontwikkelen en leveren van duurzame oplossingen. Voor alle activiteiten is dit een drijvende kracht achter hun R&D-inspanningen. Terwijl zij zich momenteel in de R&D-fase bevinden, bevindt de ultramoderne proefinstallatie zich in een tijdelijke ruimte in de vestiging van Trinseo in Terneuzen en zal later worden overgebracht naar het Centraal Laboratorium voor Procesonderzoek in dezelfde vestiging, dat momenteel in aanbouw is.

“Dissolutierecycling” is een soort fysiek recyclingproces waarbij het benodigde polymeer wordt geëxtraheerd met behulp van oplosmiddelen. De geëxtraheerde polymeren worden vervolgens gebruikt om nieuwe gerecycleerde polymeren te maken. De PC-oplossende technologie van Trinseo is een geavanceerde technologie waarbij post- of pre-consumer materialen die PC bevatten, of het nu gaat om een auto- of consumentenelektronicaonderdeel dat gemengd is met andere kunststoffen, metaal of zelfs glas, rechtstreeks in het oplosmiddel kunnen worden gebracht zonder enige voorbehandeling. Het oplosmiddel lost de PC in die afgedankte onderdelen op, terwijl alle andere niet-PC-materialen overblijven, en kan dan voor andere recyclingdoeleinden worden gebruikt. Het opgeloste PC is 100% gerecycled PC dat kan worden gebruikt voor de samenstelling van nieuwe materialen voor een reeks toepassingen, zoals de behuizing van mobiele telefoons, printerbehuizingen of auto-onderdelen.

Ze zijn erg enthousiast over het opstarten van de pilootinstallatie voor het oplossen van PC, zegt Senior Vice President & Chief Sustainability Officer bij Trinseo. Deze technologie verdiept het potentieel in circulariteit.

Dit is een R&D-mijlpaal in de duurzaamheidsreis van Trinseo, voegde Senior Vice President, Chief Technology Officer toe. Met hun uitbreidende R&D-mogelijkheden en -organisatie zitten er meer robuuste innovaties in de pijplijn.

De proeffabriek zal een belangrijke rol spelen om Trinseo te helpen zijn 2030 duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, terwijl het de recycling versnelt en het aanbod van duurzame grondstoffen vergroot.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!