TripleW lanceert melkzuurfabriek op commerciële schaal

Publicatie: 1 jul 2023 | Update: 1 jul 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

TripleW heeft een industrieel proces ontwikkeld om hoogwaardig melkzuur te produceren dat volledig is gemaakt van voedselafval. Geavanceerde technologieën voor het koolstofarm maken van voedselverspilling zijn van cruciaal belang om de uitdagingen van de klimaatverandering het hoofd te bieden.

De technologie die is ontwikkeld in het R&D-centrum van TripleW is op semi-commerciële schaal gevalideerd in nauwe samenwerking met Group Op de Beeck M&T op hun verwerkingslocatie in de haven van Antwerpen in België. Hier wordt melkzuur geleverd voor de circulaire economie., waarbij opschaling van TripleW’s technologie voor een volledig project gericht is op commerciële schaal.

DSEC, gespecialiseerd in de engineering en constructie van bioraffinaderijen, ontwerpt de integratie van de technologie van TripleW in een bestaande afvalverwerkingsfaciliteit door bestaande infrastructuur en nutsvoorzieningen te gebruiken om de vereiste CAPEX- en OPEX-behoeften te minimaliseren. De beoogde fabriekscapaciteit is 20.000 ton melkzuur per jaar.

Het eigen proces van TripleW is gebaseerd op de hydrolyse van complexe organische afvalbronnen, daaropvolgende fermentatie en melkzuurzuivering. De technologie kan worden geïnstalleerd in de bestaande infrastructuur voor afvalbeheer, om de productie van biomaterialen, groene energie en organische mest te combineren, de inkomsten te verhogen en producten te leveren die voor 100% uit hernieuwbare koolstof zijn gemaakt.

De grote marktgroei voor melkzuur wordt gegenereerd door het gebruik ervan als bouwsteen voor de productie van bioplastic (PLA) dat wordt gebruikt in voedsel- en drankverpakkingen, persoonlijke verzorging, auto-industrie, 3D-printen en meer.
De faciliteit zal ook PLA-bioplasticafval inkopen voor de circulaire productie van melkzuur, waardoor de producten van TripleW keer op keer goed kunnen worden gebruikt.

De CEO van DSEC verklaarde dat DSEC trots en verheugd is om samen te werken met TripleW door zijn bewezen competenties in industriële opschaling van nieuwe processen in de biogebaseerde industrie naar het project te brengen. Dit bevestigt verder de inzet van DSEC om actief deel te nemen aan de inspanningen voor milieutransitie.

De President of Manufacturing van TripleW verklaarde dat ze voor DSEC hebben gekozen voor HUN evolutie naar melkzuurproductie op commerciële schaal vanwege hun bewezen staat van dienst in de biogebaseerde industrie. Het ontwerp van de unieke faciliteit zal worden geïmplementeerd in meerdere afvalbeheerlocaties, met ongelooflijke industriële partners die zich inzetten voor de circulaire economie. De technologie is klaar om op tijd impact te maken en een grote bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!